Reddingstation Wijdenes helpt zeiljacht in problemen door waterplanten in de schroef op Markermeer

foto: Reddingstation Wijdenes
Wijdenes – Een zeiljacht is op Tweede Pinksterdag in de haven van Wijdenes in problemen gekomen nadat het de dag ervoor waterplanten in de schroef had gekregen midden op het Markermeer. Vrijwilligers van het Reddingstation Wijdenes hebben het probleem opgelost.

Tijdens een vaartocht op Eerste Pinksterdag is een zeiljacht midden op het Markermeer door een veld waterplanten gevaren. De tweekoppige bemanning heeft de haven van Wijdenes weten te bereiken en zijn daar blijven overnachten. Toen de eigenaar vandaag weer het ruime sop wilde kiezen bleken de waterplanten zodandig vast te zitten in de schroef dat de motor niet meer werkte. Toevallig was op dat moment ook de havenmeester aanwezig die de hulp heeft ingeroepen van het Reddingstation Wijdenes.

Twee vrijwilligers zijn te water gegaan en hebben de waterplanten verwijderd waarna het jacht onder begeleiding van de reddingboot het ruime sop heeft gekozen. Een vrijwilliger heeft aan boord nog geassisteerd tijdens het hijsen van de zeilen. Het zeiljacht heeft op eigen kracht de tocht hervat. (reddingstationwijdenes.nl, Overlast waterplanten? – Gemeente Hoorn)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X