Informatie voor de watersporter

Registratiebewijs voor snelle motorboten voortaan 'plastic creditkaartje'

PERSBERICHT
Zoetermeer – Vanaf 1 april 2011 verandert het papieren registratiebewijs voor snelle motorboten in een veiligere plastic kaart op creditcardformaat. De papieren registratiebewijzen die voor één april 2011 zijn uitgegeven blijven geldig. De kosten voor het registratiebewijs (29,80 euro) blijven gelijk. Het formulier ‘Aanvraag registratie snelle motorboot’ is verkrijgbaar via de website en bij elk TNT-postkantoor dat ook kentekenbewijzen afgeeft.
Vijf werkdagen
Wie een registratiebewijs snelle motorboten aanvraagt, krijgt dat niet meer direct mee. De aanvraag van het plastic registratiebewijs duurt vijf werkdagen. TNT verstuurt de aanvraag namelijk vanuit het postkantoor digitaal naar de RDW. De RDW handelt de aanvraag af, waarna het plastic registratiebewijs wordt geprint. Vervolgens verzendt de RDW de kaart binnen vijf werkdagen naar de aanvrager. Het plastic registratiebewijs is handzamer, fraudebestendig en gaat langer mee. Bovendien is het document beter bestand tegen water.
Verplichte registratie
Het registratiebewijs voor snelle motorboten is verplicht voor ieder klein motorschip met een lengte van minder dan 20 meter dat sneller kan varen dan 20 kilometer per uur. Registratie is verplicht op vrijwel alle binnenwateren. Bij gebruik van de snelle motorboot hoort het registratiebewijs altijd aan boord te zijn. Het registratieteken dat op het bewijs staat vermeld, moet aan beide kanten van de snelle motorboot worden aangebracht.
Meer informatie RDW

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht