Informatie voor de watersporter

Reis motorjacht Four Seasons naar Amerika levert Groninger werf No Limit Ships eerste Canadese order op voor een No Limit 17.10

PERSBERICHT
Groningen, Rotterdam – De No Limit Four Seasons is terug van zijn Amerikaanse tournee. De boot is daar op drie bootshows gepresenteerd, met een eerste opdracht van een klant uit Canada voor de No Limit 17.10 als resultaat. Dit nieuwe model wordt ontwikkeld in samenspraak met de opdrachtgever. De geplande oplevering is voorjaar 2019.

Foto Jurgen Braam
De Amerikaanse tour van de Four Seasons door schipper Edzard Braam en Peter Braam is een bijzondere prestatie. De voormalig chirug en ex-verkeersvlieger – beiden zeventigers – zijn zowel via de noordelijke Viking-route als de zuidelijke Azoren-route de oceaan overgestoken. Voor een zeilboot al een bijzonder traject, laat staan voor een motorboot.
De twee mannen kregen het dan ook niet cadeau. Met veel afzien hebben zij de grilligheden van deze oceaan in al haar facetten overwonnen, mooi weer met een spiegelgladde zee, maar ook met mist en ijsbergen. En niet te vergeten diepe depressies, die zorgden voor huizenhoge golven, waardoor het leven aan boord veranderde in een complete rollercoaster.
Een reis, die zij alleen konden volbrengen dankzij hun betrouwbare Four Seasons, een oer solide stalen motorboot gemaakt door de Groningse werf Nolimitships. De Four Seasons heeft tijdens haar verblijf in Florida zelfs de Orkaan Irma zonder een schrammetje doorstaan, de ultieme vuurdoop.
In totaal heeft de boot 11.000 zeemijl afgelegd, waarbij op de Vikingroute Engeland, Schotland, Orkney elanden, Far Oer Eilanden, IJsland, Groenland, Canada en de Verenigde Staten werden aangedaan, en op de terugreis Bermuda, Azoren, Spanje, en Guernsey.
Op 17 juni a.s. om 12.00 uur wordt de No Limit 1550 Four Seasons en zijn bemanning feestelijk onthaald tijdens de binnenkomst in Rotterdam.
Genodigden en pers worden op de SS Rotterdam ontvangen vanaf 13.30 uur. Edzard Braam zal een presentatie geven over de bijzondere reis. Vervolgens zal de werf alle details presenteren over de nieuwe No Limit 17.10. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Hans Molenaar (h.molenaar@nolimitships.com).
Meer informatie www.nolimitships.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht