Roeiboot omgeslagen bij Wageningen? Voorzitter watersportvereniging: ‘Ik hoop echt dat we het mis hebben’

WAGENINGEN – Was er een boot die omsloeg? Zijn er mensen die zondagmiddag in het ijskoude water van de Nederrijn zijn gevallen? Voorzitter Henk Blaauw van watersportvereniging VADA was één van degenen die alarm sloegen. En hij hoopt maar één ding: dat ze het verkeerd gezien hebben.

Wageningen kent twee roeiverenigingen: VADA en studentenroeivereniging Argo. Blaauw was bij toeval in de kantine van VADA omdat hij zijn boot wilde controleren vanwege de kou. ,,Toen dacht ik: ik ga gelijk even een biertje halen.’’ Rond vijven zat hij aan de bar, toen enkele medeleden van de vereniging wel erg star naar buiten staarden. ,,Ze zeiden: volgens ons is er een boot omgeslagen’’, verhaalt hij.

Op zich is het niet bijzonder om in de winter te roeien. ,,Dat doen wij ook.’’ Niet als het flink vriest, want het ijs kan schade toebrengen aan de boot. ,,Maar vandaag was het een hartstikke mooie dag, wel met veel stroming, maar wel heel helder.’’ (De Gelderlander, ‘Roeiboot omgeslagen bij jachthaven Wageningen’ – Omroep Gelderland, ‘Zoekactie omgeslagen boot Wageningen gestaakt: ‘Geen reden verder te zoeken” – RTL)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X