Informatie voor de watersporter

Ronde Texel volgt wereldzeilbond en introduceert klassement voor gemengde teams

PERSBERICHT
De organisatie van de Zwitserleven Ronde om Texel 2011, ‘s werelds grootste catamaranevenement, introduceert dit jaar een eigen klassement voor de gemengde teams. Dit besluit komt als reactie op de verkiezing van de mixed-multihull als olympische discipline voor de Spelen van 2016.
Het Council van de Internationale Zeilfederatie (ISAF) stemde afgelopen weekend in St. Petersburg over de tien ‘events’ voor 2016. Direct nadat de terugkeer van de catamaran op olympisch toneel een feit was, kwam het bestuur van de Zwitserleven Ronde om Texel bijeen. Edwin Lodder, Ronde coördinator: ‘Het is belangrijk dat wij als toonaangevend multihull-evenement de wereld laten zien dat wij de keuze van de mixed-multihull volledig ondersteunen en het gemengde zeilen willen stimuleren. Wij hopen daarmee te laten zien dat er veel man/vrouw combinaties zijn en dat de keuze voor mixed-teams binnen de catamaranwereld ook een logische is.”
De 34ste Zwitserleven Ronde om Texel vindt plaats op zaterdag 25 juni 2011. Momenteel staat de teller op 199 voorinschrijvingen. Naar verwachting zal dit aantal verder stijgen tot boven de vijfhonderd. In 2008 nam Carolijn Brouwer samen met Sebbe Godefroid als enig mixed-multihull team deel aan de Olympische Spelen in China. Voor de Zwitserleven Zeilweek staat Brouwer samen met Wouter Samama ingeschreven. Het duo zal met een 16-voet Viper aan de start verschijnen en is daarmee favoriet voor het mixed-multihull klassement.
Meer informatie www.roundtexel.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht