Informatie voor de watersporter

Ruim 150 deelnemende teams aan jeugd-wereldkampioenschappen RSFeva vanaf aanstaande vrijdag in Bruinisse

Bruinisse – Vrijdag 22 juli start in Bruinisse, aan de Zeeuwse Grevelingen, het WK in de RSFeva voor de jeugd van 12 tot 17 jaar. De RSFeva is een jeugdboot voor twee personen van ruim 3, 5 meter met een grootzeil, fok en gennaker.

Met nog een tweetal last-minute inschrijvingen vanuit België en Estland is het totaal aantal landen dat meedoet aan het kampioenschap uitgekomen op 13. Zelfs teams uit Hong-Kong en Australië zullen meestrijden om de wereldtitel die bestaat uit een aantal subcategorieën waaronder beste team onder 14 jaar, beste meisjes team en beste team bestaande uit familieleden.

Eerdere edities
Voor de RSFeva is dit pas het 4e officiële wereldkampioenschap. Eerdere edities waren onder andere in Italië en Frankrijk. Volgend jaar zal het WK voorafgaand aan de Olympische spelen in Zuid-Engeland worden verzeild.

Grote interesse
Vanuit Nederland is de interesse groter dan verwacht. Maarliefst 30 teams uit het hele land hebben zich ingeschreven. Hieronder de Nederlandse kampioen van 2010, Daniël Bramervaer van de KNZ&RV Muiden en twee leden uit de Nationale optimisten kernploeg, Shivam Ramdas en Gerben Jaspers. (Watersportverbond)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht