Informatie voor de watersporter

Sail Den Helder, het grootste nautische evenement van het land

Van 29 juni tot en met 2 juli vindt het grootste nautische evenement van het land plaatsvindt in Den Helder: Sail Den Helder.

Sail Den Helder valt, net als de laatste editie in 2017, samen met de Marinedagen. Honderden iconische schepen van over de hele wereld doen de haven aan. Zoals bijvoorbeeld de Oosterschelde die tijdens het evenement voor de laatste keer toegankelijk is voor publiek voordat hij begint aan de epische Darwin 200 Global Voyage of de Indonesische Bima Suci die voor het eerst in Europa is. Daarnaast zullen moderne marineschepen aanwezig zijn, waardoor bezoekers een glimp kunnen opvangen van de hedendaagse maritieme technologie en innovatie. Tijdens de Marinedagen ervaren bezoekers zowel de geschiedenis als de toekomst van de Koninklijke Marine. Naast een prachtige mix van maritieme tradities en spannende demonstraties is het programma gevuld met culturele festiviteiten die het nautische en vooruitstrevende karakter van de stad Den Helder weerspiegelen. 

Sail Den Helder is een uitermate geschikt als avontuurlijk uitje waarmee je samen met het gezin of vrienden gratis naar toe kunt. Ik deel graag de belangrijkste highlights met jullie: 

Donderdag 29 juni:

  • Sail In – De start van de Sail Den Helder waarbij de indrukwekkende Tall Ships en marineschepen van over de hele wereld de haven van Den Helder binnenvaren.
  • Optredens van verschillende artiesten zoals bijvoorbeeld The Dirty Daddies.
  • Laser lichtshow, het spetterende slot van de dag.

Vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli:

  • De mogelijkheid om een kijkje te nemen op de Tall Ships die in de haven van Den Helder liggen.  
  • Feestelijke crew parade op zaterdag waarbij de trainees en bemanningsleden in een optocht door de stad gaan. De hoofdprijs gaat naar de meest creatieve deelnemer van de crew parade.
  • Optreden van Wolter Kroes op vrijdag en BENR op zaterdag met een spectaculaire laser lichtshow als einde van de dag.

Zondag 2 juli: 

  • Sail Out – waarbij de Tall Ships voor de laatste keer te bewonderen zijn vanaf de Zeedijk voordat zij aan hun tocht beginnen richting Hartlepool
  • Afsluitend optreden van Ogene.

Voor meer informatie: saildenhelder.nl

Foto: Lars van der Heide, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht