Samenwerking Blue Star Marina en verzekeraar Wind Nautical Insurance

PERSBERICHT
Heerenveen – Vanaf nu biedt het Blue Star Marina certificaat jachthavens in Nederland een uniek voordeel. Door de samenwerking met Wind Nautical Insurance is er naast de signalering van kwaliteit richting de watersporter, ook een op maat gemaakte verzekeringsdekking mogelijk voor de jachthaven met een aantrekkelijke korting.
De Blue Star Marina certificering is door Wind Nautical Insurance erkend als partner aangezien zij een hoog niveau van veiligheid, beveiliging en organisatie van jachthavens
garanderen.
De uitgebreide eisen en verantwoordelijkheden die naar voren komen tijdens de beoordeling om een Blue Star Marina te kunnen worden, leiden tot een hoog kwaliteitsniveau en een goede organisatie. Verder wordt tijdens de inspectie door de IMCI inspecteur gecontroleerd op extra details aangaande mogelijke risico’s.
Uiteindelijk ontvangt Wind Nautical Insurance hierdoor een gedetailleerd overzicht met de risico’s die moeten worden opgenomen in de verzekeringspolis. Daarbij worden hiaten in de verzekering vermeden en wordt de polis echt op maat gemaakt naar de behoeften van de individuele jachthaven.
De certificering van een jachthaven door Blue Star Marina stelt Wind Nautical Insurance ook in staat om een korting toe te kennen op het verzekeringstarief. Met andere woorden: de certificering helpt de jachthavenexploitant om geld te besparen op de verzekeringen.
Wind Nautical Insurance is een ervaren verzekeraar, die sinds 1968 actief is in Nederland. Tot nu toe hebben ze meer dan 1.000 relaties op het gebied van watersport.
Wind Nautical Insurance, specialist in nautische verzekeringen, biedt een uitgebreid verzekeringspakket aan, exclusief voor alle watersport gerelateerde bedrijven. Dit Marine Trade verzekeringsproduct wordt onderschreven door het Watkins Syndicate van Lloyd’s of London door GJW Insurance.
Henricjan Wind, algemeen directeur van Wind Nautical Insurance, en daarmee de derde generatie aan het roer van het bedrijf verklaart: “De Blue Star Marina certificering garandeert een grondige beoordeling van thema’s aangaande risicomanagement. Daarom is een gecertificeerde jachthaven in het voordeel met betrekking tot de risicobeoordeling en kunnen wij daardoor een aantrekkelijke korting bieden. Daarnaast hanteren wij All risk voorwaarden wat uniek is in Nederland”.
IMCI algemeen directeur Ulrich Heinemann wijst op de win-win situatie voor de jachthavenexploitant: “Een jachthaven die gecertificeerd is als Blue Star Marina profiteert op twee manieren; signalering van de erkende hoge kwaliteit richting de watersporttoerist en bovendien een betere inschatting van de risico’s die moeten worden verzekerd.”
Meer informatie www.windnautical.nl en www.bluestarmarina.org

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X