Informatie voor de watersporter

Samenwerking tussen Garmin en Jeppesen op gebied van maritieme cartografie

Persbericht
Eemnes – Garmin en Jeppesen kondigden op 1 augustus een uitbreiding aan van de strategische overeenkomst op het gebied van maritieme cartografie. Als onderdeel van de samenwerking gaat Jeppesen uitgebreide nautische informatie leveren voor de BlueChart® g2 en g2 Vision® kaarten voor de maritieme GPS navigatie producten van Garmin. In deze nieuwe fase levert Garmin haar klanten de nieuwste Jeppesen kaarten van delen van de Mediterranée en de Indische Oceaan, als toevoeging op de vernieuwde dekking in Italië, India en de Bahamas. Gebieden waar Jeppesen Garmin al meerdere jaren gegevens voor levert.
“Als de wereldleider in satelliet navigatie zijn we toegewijd om onze klanten de beste cartografie te leveren voor onze maritieme producten” vertelt Dan Bartel, Garmin’s Vice President Verkoop Wereldwijd. “Om deze reden is het een belangrijke strategische stap om Jeppesen, een wereldleider in navigatie oplossingen en maritieme kaarten, als bondgenoot te kiezen om ervoor te zorgen de gebruikers van de Garmin BlueChart voordeel hebben aan de beste maritieme cartografie producten. Garmin voorziet een enorm potentieel in deze samenwerking en we kijken er naar uit om de samenwerking in 2013 en daarna verder uit te breiden.”
James Detar, Jeppesen Maritieme Portfolio Management Directeur vertelt: “Deze uitgebreide alliantie tussen Jeppesen en Garmin komt voort uit het succes van samenwerkingen in het verleden tussen de twee bedrijven. Het bevestigt de intentie van Jeppesen om strategische partners te vinden om de hoge kwaliteitsinformatie te verspreiden.
In het begin levert Garmin nu additionele Jeppesen elektronische kaarten – met een licentie voor gebruik in Garmin BlueChart producten – met informatie over Italië, India en de Bahamas. De nieuwe kaarten komen op de markt als Garmin “BlueChart v2012.5” en zijn vanaf 1 augustus 2012 verkrijgbaar.
Over Jeppesen
Jeppesen is een marktleidende leverancier van diensten voor scheepsactiviteiten en digitale navigatieoplossingen, gebaseerd op het wereldwijde soort van gegevens voor vectorkaarten goedgekeurd volgens ISO19879, meteorologische informatie en transmissietechnologieën. Jeppesen biedt een breed scala aan navigatie- en operationele producten en diensten voor zowel de recreatieve als de commerciële maritieme markten. Veiligheidsbewuste booteigenaren en operators van schepen variërend van kustvaartuigen tot schepen van de SOLAS-klasse, vertrouwen op Jeppesen voor innovatieve navigatieoplossingen die de veiligheid en efficiëntie verbeteren. Jeppesen is een dochteronderneming van The Boeing Company. De bedrijfsinformatie van Jeppesen is online verkrijgbaar op jeppesen.com.
Meer informatie Garmin Benelux

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht