windverwachting

ScheepsWijs geeft cursus ‘Leren varen op de Waddenzee' over getijden, stroming, planning en wind

PERSBERICHT
Reahûs (Friesland) – ScheepsWijs geeft in januari, februari en maart 2014 de theoriecursus ‘Varen op de Waddenzee’. In deze praktijkgerichte cursus leert u een tochtplanning maken, rekening houdend met de getijden, stroming en wind. De cursus bestaat uit twee delen, van elk één middag, die u ook afzonderlijk kunt volgen.
Wadvaren 1 behandelt de principes van het varen op getijdenwater. U oefent met het maken van een tochtplanning naar een Waddeneiland. U leert hoe u rekening houdt met stroming, wind en getijden. Deze cursus is geschikt voor nieuwe wadvaarders.
Wadvaren 2 behandelt het varen op de ondiepe delen van het Wad. U berekent waterdiepten om een wantij te passeren en u leert de beste plekken en planning om veilig droog te vallen.
Marianne van der Linden geeft voor het vijfde jaar de theoriecursussen van ScheepsWijs: “We geven de deelnemers inzicht in wat er echt toe doet op het Wad. Hoe pak je een waddentocht aan, wat doe je wel, wat liever niet. Wadvaren leer je in de praktijk, maar dat gaat na deze theoriecursus verantwoorder én sneller. Je weet beter waar je op moet letten.”
De theoriecursussen ‘Varen op de Waddenzee’ vinden plaats op zaterdag- en zondagmiddag in Amsterdam, Utrecht en Harlingen:
Durgerdam: 25 en 26 januari 2014
Utrecht: 15 en 16 februari 2014
Amsterdam: 15 en 16 maart 2014
Harlingen: 23 en 29 maart 2014
Deelnameprijs is 95,- per persoon, per cursusdeel. Twee onthouden meer dan één, daarom mag u een extra deelnemer meenemen voor 60,- per cursusdeel.
Meer informatie www.scheepswijs.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X