Informatie voor de watersporter

Scheveningen krijgt vanaf zondag WK-primeur van nieuwe gemengde olympische catamaranklasse

Scheveningen – Op zondag 20 juli aanstaande starten de wereldkampioenschappen van de nieuwe olympische catamaran Nacra 17 klasse in Den Haag. De organisatie heeft al 66 voorinschrijvingen ontvangen uit 24 landen.

In mei 2012 koos de internationale zeilfederatie (ISAF) de Nacra 17 als de boot voor de nieuwe olympische ‘mixed multihull’ klasse voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Multihull staat synoniem voor een type zeilboot in de catamaran categorie. Nog nooit eerder maakten gemengde teams deel uit van het olympische zeilprogramma. Het Nederlandse bedrijf Nacra Sailing International ontwierp de Nacra 17 geheel in lijn met de door ISAF opgegeven specificaties.

De drie Nederlandse teams bestaan uit Mandy Mulder en Thijs Visser, Renée Groeneveld en Karel Begemann, en Elke Delnooz die samen met Coen de Koning vaart. Mulder en Visser schreven eerder dit seizoen de ISAF World Cup in Palma de Mallorca op hun naam. Groeneveld en Begemann kaapten daar het zilver weg en wisten brons te winnen bij de Delta Lloyd Regatta in Medemblik. (Watersportverbond)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht