Informatie voor de watersporter

‘Schipbreukelinge’ Christa ten Brinke vaart haar boot toch zelf naar finish Mini Transat 650

Salvador de Bahia, Aracaju (Brazilië) – De Nederlandse deelneemster aan de Mini Transat 650 Christa ten Brinke zit op een boot in de haven van Aracaju – zo’n 100 mijl ten noorden van de finishplaats Salvador –  in quarantaine bij gebrek aan het juiste visum. 

De onfortuinlijke landgenote, die in het zicht van de finish haar mast verspeelde, is eerst door een boot van een oliemaatschappij naar een olieplatform gebracht, waar ze door een arts onderzocht kon worden, maar waar men ook haar boot wilde laten afzinken, omdat ze deze nergens konden bergen. Omdat dit Ten Brinke een slecht plan leek, heeft het konvooi haar alsnog mét haar boot aan de kust afgezet. Waar de autoriteiten ‘wel aardig, maar niet soepel ‘ nu niet bepaald op de hoogte bleken van de zeilwedstrijd en haar verboden aan land te gaan. 

Ook de inmiddels aangekomen partner en mede-deelnemer Ysbrand Endt slaagde er niet in de ambtenaren te vermurwen. Behalve dat zij wel hun intrek mochten nemen in een hotel. De boot over de weg naar de finish brengen kwam administratief neer op het importeren van de boot en zo heeft Christa ten Brinke alsnog besloten om na een zorgvuldige noodreparatie ook de laatste 100 mijl naar de finish zeilend in haar eigen boot af te leggen. Onder de huidige omstandigheden een traject van zo’n twee dagen. Helaas zal Ten Brinke op de uitslagenlijst toch tot de ‘opgevers’ behoren, omdat ze hulp van derden heeft geaccepteerd. (Nauticlink, Christa ten Brinke en Ysbrand Endt)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht