Informatie voor de watersporter

'School at Sea' vertrekt dit jaar op 26 oktober met twee boten en 62 scholieren naar de Caraïben

PERSBERICHT
Amsterdam – School at Sea meert vrijdag 26 oktober af voor een reis van een half jaar naar de Caraïben en terug. Aan boord van de Regina Maris en Wylde Swan zullen 62 VWO leerlingen alles leren wat nodig is om een Tall Ship de oceaan over te zeilen. Ook zullen zij expedities ondernemen, wetenschappelijk onderzoek verrichten en deelnemen aan uitwisselingsprogramma’s. Zonder ook maar een les van hun normale VWO curriculum te missen.
Twee schepen, twee routes
Dit jaar is de vloot wegens grote belangstelling uitgebreid naar twee schepen: De driemaster Regina Maris en ‘s werelds grootste tweemastschoener Wylde Swan. De laatste zal dezelfde route volgen als vorig jaar. Regina Maris zal dit jaar ook Suriname aandoen. Beide schepen zullen zijn te volgen via de shipfinder op de website van School at Sea.
Leerlingen regelen zelf € 200.000 sponsoring
Net als in de editie 2011-2012 zullen de 15- tot 18-jarigen dit jaar onder het motto You Sail, You Learn deelnemen aan het unieke geïntegreerde Sail Training programma van School at Sea. Dit programma stelt ze in staat hun eigen capaciteiten te ontdekken, leiderschapskwaliteiten te ontwikkelen en te groeien in verantwoordelijkheidsbesef. Onderdeel van de School at Sea filosofie is, dat de leerlingen zelf energie steken in het bijeenbrengen van de benodigde fondsen. Tot nu toe heeft dat geleid tot € 200.000 euro aan sponsorbijdragen.
Crew en begeleiding
Inmiddels zijn voor beide schepen ook de crews en docenten bekend. Allen met ruime ervaring in hun verschillende disciplines, waarbij de crews belast zijn met de nautische kant van het project en de docenten ervoor zorgen dat de leerlingen de juiste begeleiding krijgen om hun schooljaar vlekkeloos voort te zetten. Kennismaken met de crew van Regina Maris kan hier. Het team van Wylde Swan ontmoeten kan hier.
School at Sea log
Het is de tweede reis van School at Sea. Vorig jaar zeilden 34 VWO-4 scholieren onder begeleiding van crew en docenten op de driemaster Regina Maris naar de Caraïben en weer terug. Onderweg deelden zij hun bevindingen op het log van School at Sea. Ook dit jaar zal het log de plek zijn om ervaringen, indrukken en ditjes en datjes te delen met het thuisfront.
School at Sea op social media
Interessante publicaties in de pers, nieuwe posts van de leerlingen, tweets van crew en deelnemers en de mooiste foto’s van de reis zijn ook dit jaar te volgen op Facebook en Twitter.
Meer informatie www.schoolatsea.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht