Situatie rond zeilscholen.nl onduidelijk, faillissement aangevraagd

Amsterdam – Zeilscholen.nl, de grootste aanbieder van zeilopleidingen in Nederland, heeft het eigen faillissement aangevraagd. Duizenden cursisten hebben een strop van vele honderden euro’s. (De Telegraaf Vaarkrant, ‘Zeilscholen.nl vraagt faillissement zelf aan’- Leeuwarder Courant, “Vinea distantieert zich van failliete zeilscholen.nl” – Simbo Vakanties, www.zeilscholen.nl)

1 Bericht

 • Lambert

  8 jaren geleden / 14 juni 2014 om 01:20 uur

  Het zou heel verstandig zijn om nu eens tot op de bodem uit te zoeken wat er aan de hand is. Om dus de betrokkenen zoals de betreffende zeilscholen, de instructeurs en de leveranciers te vragen hoe zij er over denken.
  Frappant is ook dat ineens de raad van toezicht niet meer via de website van zeilscholen.nl te zien is ( nog wel te vinden onder http://www.zeilscholen.nl/files/pdf/zeilschool_folder_2013_klein.pdf). Betekent dat dat zij zich terugtrekken in plaats van hun verantwoordelijkheid nemen ?
  Het lijkt er sterk op dat deze branche, waar sociale betrokkenheid voor het verdienen van veel geld staat, geparasiteerd is door ondernemers van het soort dat we liever niet willen kennen. En dan te denken van die kinderen die hun watersportvakantie en hun ouders die hun zuur verdiende geld zien verdwijnen.
  Hier gebeurt iets dat maatschappelijk niet kan.
  Ik roep iedereen op om te helpen om de schade voor ouders en kinderen te beperken en het gedrag van deze ondernemers nauwkeurig te analyseren en daaruit conclusies te trekken.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X