windverwachting

Sleepbootje gestolen en zelfde dag al half overgeschilderd teruggevonden dankzij RTVNoord

ENUMATIL – Een acht meter lange stalen sleepboot is woensdag gestolen in Enumatil. De boot is van het bedrijf Van de Rijet in Wehe Den Hoorn. Het schip lag in het Hoendiep in Enumatil wegens werkzaamheden en medewerkers ontdekten vervolgens dat het schip was verdwenen. Via brug en sluiswachters is het bedrijf erachter gekomen dat de boot via het Van Starkenborghkanaal richting Friesland is gevaren.

Bij Van de Rijet is de afgelopen weken ook al meerdere malen gasolie gestolen. Waarschijnlijk is dit gedaan door dezelfde daders. De gestolen sleepboot ziet er niet al te florissant uit, maar hij is helemaal omgebouwd voor de baggerwerkzaamheden van Van de Rijet. Er zit ook een zware motor in. Bovendien heeft de boot emotionele waarde, omdat hij al generaties lang in de familie zit. Van de Rijet heeft daarom een beloning uitgeloofd van duizend euro voor de gouden tip. (RTVNoord met foto)

NOORDLAREN – De gestolen sleepboot van het bedrijf Van de Rijet in Wehe Den Hoorn is gevonden. Na de berichtgeving op RTV Noord werd Van de Rijet overladen met tips. Aan het eind van de middag kwam de gouden tip binnen. De boot lag in een doodlopend stukje water bij het Zuidlaardermeer. Bij aankomst bleek de boot al deels overgeschilderd. De politie heeft de sleepboot meegenomen voor onderzoek. (RTVNoord met foto)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X