Informatie voor de watersporter

Speciale tulp wordt namens alle reddingstations opgedragen aan zij die niet gered konden worden

In het kader van het jubileumjaar wordt er op 29 april om 10:00 uur namens de KNRM een tulp opgedragen aan alle slachtoffers die niet gered konden worden. Overledenen voor wie KNRM’ers in veel gevallen wel uitvoeren, maar de reddingsactie niet voldoende bleek. De 12-jarige Tara staat symbool voor deze slachtoffers en daarom wordt een speciale tulp in Keukenhof met haar naam gedoopt. Haar ouders, broertjes, zusjes en klasgenoten zijn tijdens de ceremonie aanwezig om mooie herinneringen aan Tara te delen. Na de plechtigheid zal Jeroen, de moedige KNRM’er die tot de allerlaatste minuut bij Tara is geweest, op de Waddenzee zijn laatste eer aan haar bewijzen.

Op woensdag 31 augustus 2022, breekt de giek van een historisch zeilschip vlakbij Terschelling. Aan boord de 12-jarige Tara, met een schoolreisje op weg naar Vlieland. De giek valt op haar. Ondanks de inspanningen van KNRM’ers van Vlieland en Terschelling, overlijdt Tara. Haar ouders vinden het belangrijk om over Tara te blijven praten en haar verhaal te delen: ‘Wij vinden het belangrijk dat Tara levend blijft. Het verhaal Tara in ieder geval. En ook de rol van het KNRM erin, dat mensen zich bewust worden van wat die mensen doen. En dat allemaal op vrijwillige basis.’

De ouders van Tara en een deel van haar klasgenoten zijn bij de plechtigheid aanwezig om mooie herinneren aan haar te delen. De doop van de tulp wordt verricht door haar broertjes en zusjes. Allemaal in het bijzijn van vele KNRM’ers. Alle reddingstations en redders zijn uitgenodigd om die dag stil te staan bij slachtoffers die niet gered konden worden. Na de plechtigheid gaan de tulpen mee de zee op en worden van Noordwijk naar de Waddenzee gevaren, de plek van het tragische ongeval. Daar worden ze, in aanwezigheid van de redders betrokken bij deze actie, te zee gelaten. Onder hen is Jeroen, de moedige KNRM’er die tot de allerlaatste minuut bij Tara is geweest en dat nu op symbolisch wijze opnieuw zal doen.

Voor meer informatie: knrm.nl

Foto: KNRM

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht