Staande Mastroute van 3 tot en met 14 mei 2018 gestremd door werkzaamheden Hefbrug Gouda

PERSBERICHT
Gouda – De Staande Mast Route zal van 3 tot en met 14 mei 2018 bij Gouda gestemd zijn vanwege werkzaamheden aan de Hefbrug over de Gouwe. De stremming geldt voor scheepvaartverkeer hoger dan 7 meter, vaartuigen lager dan 7 meter kunnen ongehinderd onder de brug doorvaren.
Werkzaamheden aan de Hefbrug
De beweegbare dubbele spoorbrug in Gouda, de Hefbrug, is eerder dan verwacht toe aan groot onderhoud. Om het treinverkeer en de scheepvaart veilig door te kunnen laten gaan, voert ProRail in de periode februari tot en met mei 2018 herstel- en vervangingswerkzaamheden uit aan de brug. De haalkabels waarmee de brugdelen omhoog worden gehesen moeten worden vervangen. De brug met spoor, bovenleiding en beveiliging moet weer goed worden afgesteld.
Werken in de meivakantie
De Hefbrug ligt op één van de drukst bereden spoortrajecten en over het enige deel van de Staande mast route waar geen alternatief voor is van Nederland. Om zo min mogelijk hinder te veroorzaken voor trein- en scheepvaartverkeer, gebeurt het werk op en vanaf de brug. Een deel van de werkzaamheden kan echter alleen uitgevoerd worden als er geen treinverkeer rijdt. De eerstvolgende beschikbare treinvrije periode is van 10 tot en met 14 mei, wanneer ProRail tal van werkzaamheden aan het spoor uitvoert. Herstel van de Hefbrug is daarom rondom deze periode in de meivakantie gepland.
Gouwe; mededeling Rijkswaterstaat.2018.02172.0; stremming – Ivm werkzaamheden geldt het volgende:

– Stremming Gouwespoorbrug, Gouda (viersporig)· donderdag 3 mei 00:00 tot maandag 14 mei 2018 05:00 – Doorvaarthoogte maximaal 700 cm Kanaalpeil Gouwespoorbrug, Gouda (viersporig) Informatie: – informatiepunt marifoonkanaal 18, BC Steekterpoort – informatiepunt marifoonkanaal 18, Julianasluis – informatiepunt telefoon 0182-513096, Juliansluis – informatiepunt telefoon 070-4417500, BC Steekterpoort (Zuid-Holland , Landelijk Gebied , 22-02-2018)
Meer informatie Staande Mast Route www.varendoejesamen.nl en www.vaarweginformatie.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X