Steeds populairder: online bootverhuur platformen

Tegenwoordig zien we een steeds grotere groei in de populariteit van online bootverhuur platformen zoals Click&Boat en Nautal. Dat is natuurlijk niet voor niks; deze platformen werken ideaal doordat ze gebaseerd zijn op een sharing economy concept. Dit houdt in dat booteigenaren hun boot op het bootverhuurplatform kunnen plaatsen, zodat iemand anders deze boot kan huren wanneer zij er geen gebruik van maken. Booteigenaren kunnen hierdoor extra geld verdienen met hun boot, en de huurder kan op een goedkopere manier genieten van een vakantie of dagje uit op een boot.

Tegenwoordig werken deze bootverhuur platformen ook samen met grotere professionele bootverhuurbedrijven. Door de efficiënte samenwerking met zowel privé als professionele booteigenaren, is het mogelijk om op deze bootverhuur platformen duizenden boten aan te bieden in tientallen landen wereldwijd. Er zijn hierdoor ook allerlei soorten boten te vinden, denk bijvoorbeeld aan zeilboten, catamarans, motorboten, sloepen, jachten etc.

Veel mensen kiezen ervoor om Nederland op een nieuwe manier te zien en huren een boot om de Friese meren, Biesbosch of het Veerse Meer te ontdekken. Het is ook mogelijk om in het buitenland een boot te huren, hierdoor kan je een dagje of misschien zelfs een week heerlijk rondvaren. Ontdek bijvoorbeeld de azuurblauwe zee met gouden stranden rond Curaçao, de pittoreske dorpjes rond het Gardameer,  of de verborgen baaien tussen de rotsen in Thailand. Op bijna elke bestemming is er wel een boot te huren op online bootverhuur platformen.

De boten zijn vaak met of zonder schipper te huur, en daardoor voor iedereen toegankelijk. Hierdoor is er voor iedereen wat wils. Families die graag een weekje doorbrengen op het water, professionele zeilers die een keer een andere soort boot of locatie willen uittesten of mensen die graag een dagje een stad of gebied willen bekijken vanuit een ander perspectief.

Een ander reden waardoor dit concept steeds populairder wordt is dat het een betrouwbare optie voor bootverhuur, zowel voor de huurder als de booteigenaar. Er zit een veilige organisatie achter die alles tot in de puntjes kan regelen. Er wordt vaak advies op maat geboden en ook bieden dit soort bootverhuur platformen ondersteuning als er hulp nodig is of vragen zijn. Daarnaast worden de betalingen en verzekeringen ook op een goede manier geregeld.

Het beste van allemaal: het is simpel! Het plaatsen van een boeking kan al binnen een paar minuten. Door de filters van gewenst boottype, locatie en data vind je al snel de perfecte boot voor jouw vaarvakantie.

Ook voor booteigenaren is het gemakkelijk om een boot online te zetten. Maak een account aan, vul de nodige informatie over jouw boot in en upload foto’s van jouw mooie boot. Het team zal de aanmelding checken en contact met je opnemen zodat ook jouw boot snel kan worden verhuurd. Je kan gelijk bij de aanmelding al zien hoeveel je met jouw boot zou kunnen verdienen.

Veel mensen zijn zeer positief over het gebruik van dit soort online bootverhuur platformen. Zo kan je op verschillende plekken reviews lezen over de gebruiksvriendelijkheid, gemakkelijkheid, goedkope prijzen en natuurlijk geweldige belevenissen.