Informatie voor de watersporter

Steeler Yachts kan meer motorjachten bouwen dankzij samenvoeging interieurbouw en techniek op nieuwe locatie

Persbericht
steeler_081015Steenwijk – Steeler Yachts heeft haar productiecapaciteit in Steenwijk aanzienlijk uitgebreid. Vorig jaar werd de naastgelegen jachtwerf overgenomen en inmiddels is de verbouwing gerealiseerd die drie extra productiehallen omvat: voor interieurproductie, voor techniekinbouw en het conserveren en spuiten van de schepen.
Tot voor kort konden in Steenwijk twee motorjachten gelijktijdig afgebouwd worden. Door het vergroten van de capaciteit is dat aantal nu gestegen naar zes boten die parallel in aanbouw staan. Deze centralisatie van de afbouw gebeurt overigens met het bestaande team van vakmensen waar Steeler trots op is.
Voor Gerdo Hoekstra, van Hoekstra Yachting, betekent de re-locatie naar Steenwijk een verademing : “Ik werk al 15 jaar samen met Hans Webbink van Steeler Yachts en we delen dezelfde ambitie en passie voor het maken van iets echt bijzonders. Boten die het verschil maken en boten waarvan we stiekem hopen dat ze ooit als ‘legendarisch’ gezien gaan worden. Ik ben blij dat we naast die passie nu ook dezelfde locatie delen.”
Hans Webbink voegt daar aan toe: “De overname van Reline vorig jaar, heeft ons letterlijk de ruimte geboden om onze partners nog dichterbij te halen. Door de toename van de vraag naar onze boten, was het ook echt een noodzaak om de capaciteit uit te breiden.”
Steeler Yachts bouwt custom made motorjachten in aluminium en staal en aluminium tenders. De werf staat bekend om haar innovatieve karakter, hetgeen vorig jaar resulteerde in de prestigieuze verkiezing tot European Powerboat of the Year 2015 met de Panorama FlatFloor. Op de Cannes Boatshow afgelopen september werd bekend dat de nieuwste Steeler, de NG43 Offshore, wederom een EPY nominatie ontving.
Voor 2016 staan de introductie van de NG36 en NG57 gepland. De eerste exemplaren zijn in aanbouw en binnenkort te bezichtigen op de Steeler werf in Steenwijk.
Meer informatie www.steeleryachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht