Informatie voor de watersporter

Steeler Yachts toont op HISWA te Water motorjacht Explorer 47 met een versie voor de Franse kanalen en een zeewaardige uitvoering

PERSBERICHT
steeler_explorerSteenwijk – Een steile steven, rechte boorden, een lange waterlijn, brede gangboorden en veel binnenruimte zijn de belangrijkste kenmerken van de Steeler Explorer 47 die op de komende Hiswa te Water zijn wereldpremiere beleeft. Standnummer E50.
De Steeler Explorer 47 is gebaseerd op klassieke beurtvaarders uit de tijd dat praktisch de belangrijkste ontwerpvoorwaarde was. Robuust, veilig en no nonsense. Een schip dat uitstraalt dat het tegen een stootje kan. Martin Bekebrede heeft het ontwerp van een moderne jas voorzien, zonder de fraaie klassieke lijnen geweld aan te doen. De Steeler Explorer 47 is geschikt voor de Franse kanalen, maar is ook als CE-categorie A leverbaar en daarmee zeewaardig.
De royale kuip wordt door middel van vier deuren van de stuursalon gescheiden.
Beiden zitten op hetzelfde niveau en vormen met de deuren helemaal open één grote leef- en entertainment ruimte. Naast de stuurstand een loungebak zoals thuis met uitzicht op het water. In het voorschip de kombuis en dinette, en twee ruime hutten, elk met eigen badkamer. Grote ramen in combinatie met een stahoogte van 2,15 meter zorgen voor een gevoel van ruimte. Voor extra privacy zijn de ramen in het voorschip zo uitgevoerd dat je wel van binnen naar buiten, maar niet van buiten naar binnen kunt kijken.
De betimmering is ambachtelijk. Van massief teak, met de nerf horizontaal waardoor de ruimtelijkheid nog eens extra wordt benadrukt. Het gebruik van contrasterende kleuren voor de kombuis en wanden met stoffen panelen geven het motorjacht een eigentijds karakter. Standaard wordt de Steeler Explorer 47 geleverd met boegschroef, verwarming, complete keukeninrichting met apparatuur en een lader/omvormer. De accucapaciteit is zoals in elke Steeler dermate groot dat zonder problemen op eigen energie langere tijd zonder walstroom aan boord kan worden verbleven. Optioneel kan de Steeler Explorer 47 onder andere worden voorzien van een volledig glazen salondak. De indeling is voor iedere opdrachtgever volledig aan te passen aan persoonlijke wensen.
Technische gegevens:
Lengte over alles: 14,10 m.
Breedte over alles: 4,60 m.
Diepgang: 1,25 m.
Kruiphoogte: 2,90 m.
Waterverplaatsing: 24 ton
Motorisering: Vetus Deutz 210 pk of Yanmar 160 pk 6 cilinder lager toeren motor
Staaldikte romp: 6 mm, opbouw 5 mm
Prijs: vanaf: € 478.000
Meer informatie www.steeleryachts.com.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht