Stentec ontwikkelt WinGPS Navigatie App voor Android smartphone of tablet

PERSBERICHT
Heeg – Stentec Software, bekend van WinGPS 5 navigatieprogrammas voor laptop en pc ontwikkelt een WinGPS Navigatie App voor watersporters met smartphone of tablet aan boord. Hieronder volgen onder voorbehoud en voor zover bekend een beschrijving van de specificaties en toepassingen aan boord.
Stentec’s Navigatie App voor Android is in eerste instantie bedoeld als mobiele aanvulling van de navigatiecomputer met WinGPS aan boord. Deze wordt gebruikt voor routeplannen en navigatie en kan gekoppeld zijn met een AIS transponder en de NMEA instrumenten van een boordsysteem.
Op de smartphone of tablet kan men dezelfde kaarten installeren als op de laptop/PC binnen. De inbouwde GPS van de smartphone of tablet toont de positie op een meelopende kaart. Door op waypoints te klikken kunt u informatie opvragen. Tijdens het varen loopt de digitale kaart met u mee.
Handig in de kuip maar ook prima als back-up in het kader van goed zeemansschap. In dit kader zal ook een synchronisatie mogelijkheid via WLAN worden ontwikkeld met WinGPS 5 Pro of Voyager op de boordpc/laptop. De hierop geplande routes, waypoints en informatie als bedieningstijden zijn dan zichtbaar op uw smartphone of tablet buiten. In eerste instantie op de kaart maar straks ook als 3D overlay over uw camerabeeld (augmented reality). Doordat de gegevens door de smartphone via WIFI van de PC worden gehaald is geen internetverbinding vereist.
Belangrijk voor de veiligheid is ook dat via een WIFI verbinding NMEA data uit WinGPS 5 Pro of Voyager op de boordpc kan worden ontvangen waarmee AIS schepen rondom het schip op de kaart van de smartphone/tablet in beeld kunnen worden gebracht. Denk ook aan PC interfacing als repeater, of het tonen van het polair diagram uit WinPS 5 Voyager waarmee je het schip op snelheid kunt houden.
Uiteraard kan de Stentec Navigatie App ook als stand-alone navigatie programma worden gebruikt op de smartphone van bemanning, in open boten of in sloepen. De toekomstige uitbreiding met routeplanner functionaliteit van WinGPS 5 zal zeker voor deze groep interessant zijn.
De navigatie app leest alle WinGPS 4 en 5 kaarten in DKW2 formaat met Mercator projectie. De app is speciaal geschreven voor Stentec’s nieuwe DKW2 Hybrid kaart formaat, waarbij aan de raster DKW2 kaart een vector database van waypoints is toegevoegd. Het hybride formaat is als eerste toegepast voor de onlangs verschenen digitale vaarkaarten van Fryslân en Nederland Binnen.
De doelstelling is de navigatie App voor het vaarseizoen van 2013 uit te brengen voor Android. De ontwikkeling van apps voor iOS en mogelijk Windows 8 RT (Phone) is een logisch vervolg.
Meer informatie www.stentec.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X