Informatie voor de watersporter

Stichting Waterfront Hoorn wil graag aanpassingen van Hoornse vluchthaven

PERSBERICHT
Hoorn – Stichting Waterfront Hoorn heeft dinsdag 13 maart haar ideeën gepresenteerd voor ligplaatsen (passanten en charterschepen) in de Hoornse Vluchthaven.
Waterfront pleit voor het verbinden van het zogenaamde Middeldijkje in de Hoornse haven aan het Julianapark. Zo ontstaat een veilige en luwe buitenhaven met ruimte voor evenementen op en rond het water. De plannen voorzien verder in een aanlegsteiger langs de kade van het Julianapark, een horecapaviljoen en speeltuin. Door het verbinden van het Middeldijkje wordt een historische situatie uit de Gouden Eeuw weer zichtbaar gemaakt. Ook presenteerde Waterfront een plan voor een boothelling ter hoogte van het parkeerterrein de Nieuwe Wal.
De presentatie van voorzitter Waterfront Hoorn Arne Peeters werd in ontvangst genomen door de wethouders Ronald Louwman (Ruimtelijke Ordening en Financiën ) en Aart Ruppert (Economische Zaken en Toerisme en Evenementen). De ideeën van Waterfront zullen worden meegenomen bij de nieuwe Havenvisie die de gemeente Hoorn gaat opstellen, zo beloofden de wethouders de initiatiefnemers.
Waterfront Hoorn dient ter bevordering van waterrecreatie in en rond Hoorn en het Hoornse Hop. Hoorn heeft een enorm lang waterfront. Hier moeten alle vormen van waterrecreatie een plaats kunnen krijgen. Dit vraagt om een integrale professionele benadering waarbij de belangen van de verschillende gebruikersgroepen op een zorgvuldige wijze op elkaar afgestemd worden.
Meer informatie www.waterfronthoorn.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht