123 stickers

Stichting Waterfront Hoorn wil graag aanpassingen van Hoornse vluchthaven

PERSBERICHT
Hoorn – Stichting Waterfront Hoorn heeft dinsdag 13 maart haar ideeën gepresenteerd voor ligplaatsen (passanten en charterschepen) in de Hoornse Vluchthaven.
Waterfront pleit voor het verbinden van het zogenaamde Middeldijkje in de Hoornse haven aan het Julianapark. Zo ontstaat een veilige en luwe buitenhaven met ruimte voor evenementen op en rond het water. De plannen voorzien verder in een aanlegsteiger langs de kade van het Julianapark, een horecapaviljoen en speeltuin. Door het verbinden van het Middeldijkje wordt een historische situatie uit de Gouden Eeuw weer zichtbaar gemaakt. Ook presenteerde Waterfront een plan voor een boothelling ter hoogte van het parkeerterrein de Nieuwe Wal.
De presentatie van voorzitter Waterfront Hoorn Arne Peeters werd in ontvangst genomen door de wethouders Ronald Louwman (Ruimtelijke Ordening en Financiën ) en Aart Ruppert (Economische Zaken en Toerisme en Evenementen). De ideeën van Waterfront zullen worden meegenomen bij de nieuwe Havenvisie die de gemeente Hoorn gaat opstellen, zo beloofden de wethouders de initiatiefnemers.
Waterfront Hoorn dient ter bevordering van waterrecreatie in en rond Hoorn en het Hoornse Hop. Hoorn heeft een enorm lang waterfront. Hier moeten alle vormen van waterrecreatie een plaats kunnen krijgen. Dit vraagt om een integrale professionele benadering waarbij de belangen van de verschillende gebruikersgroepen op een zorgvuldige wijze op elkaar afgestemd worden.
Meer informatie www.waterfronthoorn.nl

1 Bericht

 • Guus Beerdsen

  11 jaren geleden / 17 maart 2012 om 18:18 uur

  Geachte mevrouw / heer,
  Refererend naar de plannen m.b.t. rond de Hoornse haven(s) zou ik ook graag de aandacht hebben voor het volgende. Mensen prefereren wonen op een verschillende manier. De één in een grote stacaravan, de ander (al trekkend) in een homecar en zo ook mensen die prefereren het wonen op een boot. Met name steeds meer ouderen zullen gaan kiezen voor het wonen op de boot wat gedurende tientallen jaren hun hobby was. Nu, nadat de kinderen het huis uit zijn, moet er een keuze worden gemaakt. Of het te grote huis of de boot. En er zijn erbij die kiezen daarbij voor de boot. Dit dient gerespecteerd te worden en er moet vanuit de gemeente geen verplichting zijn om in een huis te mòeten wonen,
  Dit is een vrijheid van keuze die in onze stad moet kunnen.
  Daarom zou ik willen wijzen op de mogelijkheden voor enkele vaste ligplaatsen voor mensen die daar voor kiezen. Net zoals in Lelystad is gedaan en waar bootbewoners ook gewoon hun eigen postbus hebben. Wellicht kan hier óók eens aandacht aan worden besteed.
  E.e.a. heeft ook nog eens zijn sociale functie want de bootbewoners kunnen in de rustiger tijden (winter) e.e.a. in de gaten houden zodat onprettige gebeurtenissen vlugger achterwege
  zullen blijven.
  Met vriendelijke groet,
  Guus Beerdsen en Marjon Mailly
  Zeiljacht DIOGENES
  Hoorn

Berichtensectie gesloten.