Storm op Atlantische Oceaan verandert OSTAR en TWOSTAR zeilrace in slagveld, Nederlandse zeilers gered

Amsterdam – Het deelnemersveld van de OSTAR (Original Single-handed Transatlantic Race) en de dualhanded wedstrijd TWOSTAR is 9 en 10 juni midden op de Atlantische Oceaan door een storm veranderd in een slagveld. Er zijn pieken van 70 knopen (windkracht 12) en zeeën van 15 meter hoog gemeten. In 36 uur wist deze storm van onder het deelnemersveld een complete slachtpartij aan te richten.

Jaap Barendregt en Wytse Bouma, twee Nederlandse deelnemers aan de OSTAR-race zijn gered door de Nederlandse zeesleper ALP Forward. In de nacht van 8 op 9 juni kwamen zij met hun zeilboot ‘Happy’ in een storm terecht met windkracht 11 met golven van 15 tot 20 meter.

Tijdens de storm midden op de Noord-Atlantische Oceaan ter hoogte van New Foundland kapseisde Happy en verloor ze haar mast. De twee hebben 27 uur lang op de oceaan gedobberd voordat zij gered werden. Op dit moment is het duo onderweg naar de Bahama’s en ze maken het goed. (Zeilen, ‘Nederlandse wedstrijdzeilers gered op Atlantische Oceaan’ – Maritiem Nieuws)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X