Informatie voor de watersporter

Student Sebastiaan Strampel ontwikkelt slim simpel kastje tegen diefstal van buitenboordmotoren

BLESDIJKE (NL) – Sebastiaan Strampel (22) in het Friese Blesdijke heeft een uniek alarm voor buitenboordmotoren ontwikkeld, getest en in productie genomen. Zijn zelfdenkend “kastje” is zo innovatief, dat hij er wereldwijd patent op aangevraagd heeft en waarschijnlijk ook toegewezen krijgt. De beveiliging, die ongelooflijk breed toepasbaar is, kost de consument tussen de 200 en 300 euro.

Het alarm van 12 x 4 x 2,5 cm wordt onder de motorkap van een aanhangmotor geschroefd of muurvast geplakt. “Het past onder de afscherming van de kleinste buitenboordmotor,” zegt Strampel, watersporter en student Management, Economie en Recht met grote interesse voor elektronica.

De jonge ondernemer kan zijn Outboard Alarm zo modificeren dat het voor allerlei gemakkelijk te stelen recreatieartikelen, zoals boottrailers, caravans en kleine boten, geschikt is. Het apparaatje jaagt dieven — geheel onverwacht — de stuipen op het lijf door de registratie van normale, geplande en ongewone bewegingen in het water en op de wal. Het heeft iets van een autoalarm, maar is qua software en techniek veel geavanceerder. (FrieslandHolland)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht