Informatie voor de watersporter

Subsponsor Powerhouse zet Volvo Ocean Race Team Vestas Wind in voor ontwikkelingssamenwerking

PERSBERICHT

foto: VOR / Powerhouse
foto: VOR / Powerhouse

Almere, Kaapstad – Afgelopen weekend vond er in Kaapstad een unieke ontmoeting plaats tussen enkele jonge, startende ondernemers uit het township Mamelodi, Pretoria, en de zeilbemanning van Team Vestas Wind. Het Nederlandse energieplatform Powerhouse, dat subsponsor is van de Deense deelnemer aan de Volvo Ocean Race, greep het verblijf van de Volvo Ocean Racevloot in Kaapstad aan om beide partijen met elkaar in contact te brengen.
Cyril Lepshy, deelnemer aan de sessie: “De zeilsport en ondernemen hebben veel overeenkomsten. Het gaat om posities verbeteren door kansen te creëren en die op het juiste moment te verzilveren. De mannen van Team Vestas Wind leren ons hoe wij op een effectieve manier teamwork en leiderschap kunnen inzetten voor het versterken van de werkgelegenheid in onze township.”
Via haar moederbedrijf RWE ondersteunt Powerhouse, als sponsor van Team Vestas Wind, jonge ondernemers uit het Zuid-Afrikaanse township bij het opzetten van duurzame, succesvolle bedrijfjes. Patrick Lammers, lid retailboard van RWE: “We hebben dit moment aangegrepen om Tom Touber, COO van de Volvo Ocean Race, het zeilteam en jongens uit het township bij elkaar te brengen. Fantastisch om te zien hoe Team Vestas Wind de ondernemers kan inspireren, terwijl de jonge starters het zeilteam nog heel wat kunnen bijbrengen over doorzetten en creativiteit.”
RWE ondersteunt startende ondernemers in het Mamelodi in Pretoria via de organisatie YES! Mamelodi. Ondernemerschap is een van de belangrijkste pijlers onder de groei van de Zuid-Afrikaanse economie. RWE is al langere tijd aanwezig in Zuid-Afrika en helpt de stichting om de aangesloten ondernemers vaardigheden bij te brengen waarmee zij hun bedrijfjes op een duurzame manier kunnen laten groeien.
Meer informatie teamvestaswind.vestas.com en www.powerhouse.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht