123 stickers

Team Allianz pakt nog twee keer goud op slotdag wereldbekerwedstrijd

Team Allianz pakt nog twee keer goud op slotdag wereldbekerwedstrijd

Op de laatste dag van de Hempel World Cup Allianz Regatta 2022 pakt kitefoiler Annelous Lammerts het goud bij de vrouwen in een zeer spannende medalrace. Tegen de tijd dat de windfoilers aan de beurt waren had de regen de wind verdreven. Huig-Jan Tak neemt het windfoil goud mee naar huis zonder in actie te komen. Dat geldt ook voor Lilian de Geus die een tweede scoort bij het windfoilen achter haar trainingspartner Maria Belen Bazo uit Peru.

Annelous Lammerts pakt haar eerste overwinning
Iets meer dan twee jaar geleden meldde Annelous Lammerts zich aan voor een programma van het Watersportverbond onder leiding van coach Casper Bouman, ex-wereldkampioen windsurfen om nieuwe olympische kitefoilers te vinden. De Zeeuwse had op dat moment al een succesvolle carrière als kitefoiler in de freestylewereld.

Lammerts leerde snel en traint nog steeds samen met een talentvolle groep mannen kitefoilers van Team Allianz onder leiding van Bouman. Begin april van dit jaar pakte ze haar eerste top acht klassering op het sterk bezette evenement op Mallorca en nu volgt een wereldbekeroverwinning op eigen water.

Lammerts reageert heel blij en vlak na haar overwinning. “Ik wilde zo graag winnen. De strijd begon al voor de start. We waren echt aan het positioneren. Ik gaf echt geen meter en dat heeft gewerkt, ik had een goede start. En toen was het met volle snelheid en hoogte pakken. En vervolgens heb ik de hele race iemand die tien meter achter me racet. In mijn nek hijgt. Elke fout wordt dan afgestraft. Maar die fout maakte ik niet en won.”

“Deze overwinning is best groot, supergroot voor mij. Kijkend naar de concurrentie, inderdaad er zijn een aantal dames die steady top 10 varen, niet aanwezig hier. Op Mallorca was mijn eerste echte goede wedstrijd met een top acht resultaat. Dat willen we gewoon gedurende het jaar vasthouden. We willen steeds progressie boeken. Dat is gelukt hier. We hebben keihard gewerkt aan mijn snelheid de afgelopen twee maanden, echt keihard. Dat zien heel veel mensen niet.”

“Als je mij dit, twee jaar geleden toen ik uit het freestyle circuit kwam, had verteld waar ik op moet focussen, dan is dit zo anders. Al die dingen heb ik van Casper geleerd en van de andere jongens in ons team. Al die kennis zit bij het Watersportverbond. De drive en de passie om een wedstrijd willen varen én te willen winnen, dat zit in mij. Dus dit is een hele goede combi.”

Windfoiler Huig-Jan Tak pakt ook goud
Huig-Jan Tak nam gisteren de koppositie van Max Castelein over in de ranglijst, Joost Vink stond derde. Vandaag op 5 juni zouden ze het uitvechten. Echter de aankomende regen joeg het laatste stukje wind van de dag weg en als gevolg daarvan werd de medalseries niet gevaren en bepaalt de ranglijst de einduitslag. Tak pakt de overwinning, Castelein het zilver en Vink het brons. Een supertrio.

Huig-Jan Tak had wel zin in een goede eindbattle. “Jammer dit. Het haalt een beetje de magie weg van de finale varen en als eerste over de lijn komen, dan is wel de ultieme ontlading. Dat hebben we moeten missen vandaag. Maar ik heb wel de eerste plek kunnen behalen, daar ben ik heel blij mee. En mijn teamgenoten staan strak achter mij op de tweede en derde plaats. Ze hebben fantastisch gevaren deze week, mij heel moeilijk gemaakt. Ik stond pas gisteren op de eerste plek. Dat we met zo’n sterk team kunnen racen en trainen maakt het alleen maar makkelijk richting de volgende events.”

Over de kwaliteit van het veld zegt Tak: “Je racet sowieso altijd maximaal. Dit evenement valt nu net een week na ons EK, hierdoor zijn veel atleten aan het rusten na zes maanden voorbereiding op dat EK als piekevenement. Wel blij dat wij mee kunnen doen en hier in eigen land racen.

Voor meer informatie: allianzregatta.org

Foto: Sailing Energy

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X