windverwachting

Team Brunel zoekt nog getalenteerde topzeilers in Benelux voor deelname Volvo Ocean Race

PERSBERICHT
Enkhuizen, Amsterdam – Team Brunel is op zoek naar ervaren zeiltalenten uit de Benelux. Zeilers die reeds hun sporen op zee verdienden. Begin december kondigde Team Brunel zijn deelname aan de prestigieuze Volvo Ocean Race 2014-15 (VOR) aan. Zesvoudig VOR-veteraan Bouwe Bekking staat aan het roer van de Nederlandse campagne. Gerd-Jan Poortman neemt voor de derde keer plaats op het voordek. Potentiële teamgenoten kunnen zich tot 10 januari 2014 aanmelden.
De negenkoppige bemanning staat een zware uithoudingsproef van 40.000 nautische mijlen (72.000 km) over extreme wereldzeeën te wachten. Voor Brunel is het de derde keer dat het op jacht gaat naar de felbegeerde overallbeker in de Volvo Ocean Race. Dat geldt tevens voor Bekking als schipper en voor Poortman als voordekker. Bekking: ‘Dit is bovendien de kans voor Nederlandse en Belgische zeiltalenten om op het allerhoogste niveau rond de wereld te racen.”
Om in aanmerking te komen voor een plek aan boord van de Brunel VolvoOcean 65 moeten kandidaten over de nodige ervaring beschikken. Bekking: ‘We zoeken talenten die op wereldniveau aan offshore zeilraces hebben deelgenomen, of in het kader van een olympische campagne zijn opgeleid.”
Team Brunel neemt deelname aan de volgende races als uitgangspunt. :
. Rolex Sydney to Hobart Yacht Race
. Rolex Fastnet Race
. Trans-Atlantic races
. Previous editions of the Volvo Ocean Race
Aanmelden kan tot 10 januari 2014 via de website van Brunel (zie onderaan).
Met de bekendmaking van Team Brunel staat het voorlopige aantal deelnemers aan de Volvo Ocean Race 2014-15 op vier. In de komende maanden zullen naar verwachting nog zeker drie teams hun deelname aankondigen.
Meer informatie www.teamsailingholland.com, Brunel (aanmelden) en www.volvooceanrace.com (VOR)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X