Informatie voor de watersporter

Team Heiner kiest J/109 als boot voor Batavia Stad NK Match Racing 2012 in Lelystad

PERSBERICHT
Lelystad – Het Batavia Stad NK Match Racing wordt van 20 tot en met 22 april 2012 gehouden in Lelystad. De keuze voor het type boot waarin gezeild wordt, is voor 2012 gevallen op de J/109’s.
Meerdere boten zijn de revue gepasseerd en onderzocht op geschiktheid. Gekeken is onder andere naar het aantal beschikbare boten. Er zijn minimaal vier identieke boten nodig om het kampioenschap te kunnen zeilen, en daarmee valt al meteen een aantal boten af. De grootte van de boot was een ander belangrijk criterium. Wij hopen dat de teams jeugdige zeilers meenemen. Daarmee moeten de boten groot genoeg zijn voor teams van 5 à 6 personen. Tot slot is de mogelijkheid om met spinakers te zeilen cruciaal. Zeilen met spinakers in plaats van met asymmetrische spinakers maakt match racing meer tactisch en boothandling technisch veel uitdagender voor de zeilers. Bovengenoemde criteria hebben geleid tot de keuze voor de J/109 als de meest geschikte boot voor de eerste editie van het Batavia Stad NK Match Racing.
Team Heiner heeft acht J/109’s in haar vloot, waarvan er een zestal wordt voorbereid voor het Batavia Stad NK Match Racing. De relingdraden, scepters, hek- en preekstoelen worden speciaal voor het kampioenschap verwijderd. Dit om de moeilijkheidsgraad voor de zeilers te vergroten.
Voor 2013 wordt er opnieuw naar het type boten gekeken. “Wij hopen dan met een eigen matchrace vloot voor de dag te komen”, aldus Roy Heiner. “Denk aan een 3 à 4 persoons boot specifiek ingericht voor de eisen van het match racing spektakel. Wij willen de zeilers uitdagen en motiveren om op wereld niveau te komen en daarvoor heb je de juiste faciliteiten nodig.”
Voorafgaand aan het Batavia Stad NK Match Racing vindt de winterserie match racing van Team Heiner plaats, ook op J/109’s. Tijdens deze serie hebben zowel de meer ervaren teams als de jeugdige zeilers al volop gelegenheid om ervaring op te doen in deze boten.
Meer informatie www.teamheiner.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht