Informatie voor de watersporter
Team JAJO-schipper Jelmer van Beek selecteert Bouwe Bekking voor The Ocean Race

Team JAJO-schipper Jelmer van Beek selecteert Bouwe Bekking voor The Ocean Race

Team JAJO versterkt zich met Bouwe Bekking. Schipper Jelmer van Beek is verheugd de ervaren Bekking toe te kunnen voegen aan zijn jonge en talentvolle team. Bekking nam al acht keer deel aan de The Ocean Race, waarvan viermaal als schipper. Aan boord bij Team JAJO zal Bekking dit keer de rol van wachtleider op zich nemen. Met de toevoeging van Bekking komt het totaal aantal Nederlandse zeilers aan boord van Team JAJO op zes.

“The Ocean Race VO65 Sprint Cup geeft de VO65 teams en crews de mogelijkheid om The Ocean Race te ervaren. Het is daarnaast de ideale kans om onder grote druk van publiek en sponsoren te presenteren en jezelf te presteren. Dat ik dat samen met deze jonge generatie voornamelijk Nederlandse zeilers mag doen is echt leuk.” Aldus een enthousiaste Bekking over zijn selectie voor Team JAJO.
 
Bekking vervolgt: “De gedachte van de campagne spreekt me aan. Het kansen bieden aan een nieuwe generatie, met een jonge Nederlandse schipper in de persoon van Jelmer van Beek. Voor de duidelijkheid Jelmer zal samen met Max, de navigator, de tactische en strategische beslissingen nemen. Ik kan ze desgevraagd punten en ideeën aangeven die ze in hun afwegingen mee kunnen nemen.“

Kennisoverdracht
Schipper Jelmer van Beek: “We zijn als team verheugd dat we zo’n gerenommeerde zeiler, een icoon, aan ons team hebben weten toe te voegen voor Leg 1. Met Bouwe halen we een hoop ervaring aan boord, het is iemand die de boot door en door kent. Ik ken hem goed en heb in het verleden prettig met hem samengewerkt.” 
 
Van Beek vervolgt: “Ik heb ervaren dat het heel waardevol om die ervaring aan boord te hebben. Dat hebben we vorig jaar tijdens The Ocean Race Europe gezien, toen we in samenwerking met DutchSail, ervaren mannen als Tienpont, Poortman en Van Niekerk meehadden. Er zit bij die generatie zeilers zoveel kennis en ervaring waar we van kunnen profiteren. Dat we nu opnieuw een kickstart kunnen maken en kunnen profiteren van Bouwe zijn kennis van de boot en van de race is onwijs mooi.”

Van Beek is op dit moment in Alicante alwaar Team JAJO zich voorbereidt op de In-Port Race op 8 januari en de start van Leg 1, een week later op 15 januari. Deze trainingsperiode wordt gebruikt om de laatste selectie te laten plaatsvinden. Van Beek verwacht voor de kerst zijn definitieve selectie bekend te kunnen maken.

Selectie Team JAJO
1. Jelmer van Beek – NED – skipper
2. Max Deckers – NED – navigator
3. Bouwe Bekking – NED – watch leader
4. Rutger Vos – NED – boat captain
5. Laura Vos – NED – medic
6. Jorden van Rooijen – NED – bowman

Programma The Ocean Race VO65 Sprint Cup
In-Port Race Alicante                          8 januari 2023
Start Leg 1 Alicante – Kaap Verdi       15 januari 2023

In-Port Race Aarhus                            4 juni 2023
Start Leg 6 Aarhus – Den Haag           8 juni 2023

In-Port Race Den Haag                        14 juni 2023
Start Leg 7 Den Haag – Genua             15 juni 2023

In-Port Race Genua                             1 juli 2023

Voor meer informatie: theoceanrace.com (Engels)

Foto: Marcello Maniagni / Sailing Holland

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht