Informatie voor de watersporter

Team SCA neemt met drie Nederlandse zeilsters deel aan Fastnet Race als oefening voor Volvo Ocean Race 2014

PERSBERICHT
Zeist – SCA Hygiene Products, de wereldwijde marktleider op het gebied van hygiëne- en bosproducten heeft haar bemanning voor de komende Rolex Fastnet Race bevestigd. Team SCA bestaat uit Carolijn Brouwer (NED), Sophie Ciszek, (AUS), Sam Davies (GBR), Annie Lush (GBR) en Liz Wardley (AUS). Zij ondergingen eerder al een intensieve training op de thuisbasis van SCA in Lanzarote. Nieuw in het team zijn daarnaast Annemieke Bes (NED), Sarah Lihan (USA), Justine Mettraux (SUI) en Klaartje Zuiderbaan (NED).
Rolex Fastnet Race
De prestigieuze Fastnet Race gaat langs de kustlijn vanaf Cowes (UK) naar Fastnet Rock ten zuidwesten van Ierland en terug naar Plymouth (UK). Een toch van in totaal 600 mijl, bijna 1000 kilometer. Dit jaar bestaat het deelnemersveld uit een recordaantal van 372 boten. Voor team SCA is deze toonaangevende race de eerste serieuze beproeving tot nu toe.
Als onderdeel van de training, zeilt het team momenteel in de Volvo Ocean 70 training boot – de voormalige Puma Ocean boot, genaamd Mar Mostro. Het coach-team bestaat uit Volvo Ocean Race-winnaars Brad Jackson (NZL),Joca Signorini (BRA) en de Spaanse voordekker Pepe Ribes, die eerder deze zomer tot het coach-team is toegetreden. Voor een aantal bemanningsleden aan boord van de SCA-boot zal het de eerste keer zijn dat ze de Fastnet racen:
“Het is mijn eerste keer en dus een belangrijk moment in de voorbereidingen van team SCA voor de Volvo Ocean Race. Het is de eerste officiële race waar we als team aan deelnemen. We zijn nu al een tijdje bezig met de voorbereidingen voor de Fastnet. Onze trainingssessies van de afgelopen paar maanden op Lanzarote zijn erg intensief geweest, maar het toewerken naar een doel zoals deze klassieke race werkt erg motiverend,” aldus Carolijn Brouwer.
De laatste keer dat Liz Wardley meedeed aan de Fastnet Race was in 2010 in een Class 40 boot met een onderbemand team. “Dit zal een goede kans zijn om de getrainde vaardigheden in de Volvo 70 boot te testen en te zien hoe we als team samenwerken in een ‘offshore race’-modus. Team SCA heeft nog veel te leren, niet alleen over de boot, maar ook over elkaar. De Fastnet Race is hiervoor een goede test..”
Team SCA is één van de vier teams die met een Volvo Ocean 70 boot deelneemt. Ze nemen het daarbij op tegen het voormalige Team Rusland en Camper welke bemand wordt door een compleet Australisch team. Verder tegen de Abu Dhabi-boot onder leiding van kaptein Ian Walker, die in 2011 met een enkelrompschip een parcoursrecord noteerde. Vrijdag 2 augustus arriveerde Team SCA in Southampton, waar het team de komende week traint en de laatste voorbereidingen treft voor de uiteindelijke race op zondag 11 augustus.
De bemanning van team SCA tijdens de Fastnet Race 2013 bestaat uit:
Annemieke Bes NED
Carolijn Brouwer NED
Sophie Ciszek AUS
Sam Davies GBR – Navigator
Brad Jackson NZL – Coach
Sarah Lihan USA
Annie Lush GBR
Justine Mettraux SUI
Pepe Ribes ESP – Coach
Joca Signorini BRA – Coach
Liz Wardley AUS – Kapitein
Klaartje Zuiderbaan NED
Meer informatie www.sca.com/teamsca

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht