windverwachting

Tijdschrift Zeilen organiseert op zaterdag 30 juni de 'Zeilen Botenruildag'

PERSBERICHT

foto: Rob Bonte

Hoofddorp – Als zeiler vaar je meestal met je eigen boot en bemanning. Zou het niet leuk zijn om eens van boot te wisselen met een havengenoot of clublid? Om de vaareigenschappen van een ander vaartuig te ontdekken en misschien wat op te steken van de eigenaar van de boot.
Reserveer zaterdag 30 juni alvast in uw agenda, want dan organiseert Zeilen de eerste Botenruildag.
Zeilers zijn over het algemeen trouw aan hun boot. Als er wordt gevaren, dan is dat met de eigen boot. En meestel ook met de eigen bemanning. Alleen bootloze watersporters en bemanningen willen hier en daar nog weleens opstappen. De verscheidenheid aan zeilboten en jachten is enorm. Van klein tot groot, van scherpe jachten tot platbodems, van zwaardboten tot kieljachten. Voor ieder wat wils, dus.
Elk type heeft zijn specifieke vaareigenschappen. Hoe leuk kan het zijn om eens met een andere boot te zeilen dan uw eigen?
Dat kunt u ervaren op zaterdag 30 juni als op initiatief van Zeilen een Botenruildag wordt georganiseerd.
Het idee achter deze dag is simpel. Kijk de komende tijd op uw eigen haven of vereniging eens rond naar zeilboten of -jachten waarmee u weleens wilt zeilen. Misschien staat er wel een al lang op uw zeilverlanglijstje. De volgende stap is om contact te leggen met de eigenaar en een afspraak te maken om van boot te ruilen. Ruilen dan in de ruimste zin des woords, want het is wel de bedoeling dat u samen met elkaars boten gaat zeilen. Dus ’s morgens een paar uur met uw boot en ’s middags met dat van uw clubgenoot of mede-ligplaatshouder.
Natuurlijk staat de vaarervaring tijdens de Botenruildag centraal. Maar minstens zo belangrijk is het sociale aspect. Vaak kennen havengenoten elkaar niet of nauwelijks. En is het contact beperkt tot een vluchtige groet op de steiger. Door samen te gaan varen, kunt u elkaar op een leuke manier leren kennen. Van elkaar iets opsteken. En wie weet vloeien uit de Botenruildag wel nieuwe zeilvriendschappen voort. Dat zou helemaal mooi zijn.
Zeilen roept beheerders van jachthavens en verenigingen op om dit initiatief te ondersteunen en ligplaatshouders en leden te enthousiasmeren. In clubhuizen/havenkantoren kan een deelnemerslijst worden neergelegd. En via de havenmeesters kunnen de booteigenaren misschien afspraken met elkaar maken om te gaan zeilen. Een uitgebreid informatiepakket met draaiboek en promotiemateriaal is verkrijgbaar bij Zeilen.
Aanmelden kan via info@zeilen.nl of telefonisch via 088-7518650. De eerste havens en verenigingen hebben zich al aangemeld voor de Botenruildag.
Meer informatie www.zeilen.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X