Informatie voor de watersporter

Toch nog derde plaats in WK voor Laser-zeiler van Schaardenburg

Foto: Richard Langdon
Foto: Richard Langdon
Mexico – Zeiler Rutger van Schaardenburg pakte op 18 mei, de laatste dag van het wereldkampioenschap in Mexico, de bronzen medaille. Van Schaardenburg begon de dag als tiende en deed iets wat niemand voor mogelijk hield. De Team Delta Lloyd zeiler scoorde een derde plaats in race 13 en een eerste plaats in race 14. Daarmee steeg Van Schaardenburg met stip naar het WK podium.

Reactie Van Schaardenburg
“Brons op het WK, heel gaaf, echt heel gaaf! Niet gedacht dat het nog mogelijk was aan het begin van de dag, omdat ik zo ver achter stond. Maar ik heb twee hele goede races gezeild. De laatste wedstrijd al helemaal. Ik zeilde heel mooi naar een eerste positie. En dan … hoor je ineens dat je derde bent geworden.”

“Dat was heel cool! Ik ben er trots op hoe ik met mijn coach Dan (Slater red. NZL), ondanks een heel zwaar begin, steeds beter ging varen. Steeds blijven vechten. Wat kan er beter? De zaken aanpassen. En uiteindelijk in de goldfleet heb ik verreweg als beste gevaren. Dan denk je achteraf… als ik de voorrondes beter had gevaren dan zat er wellicht meer in.”

“Ik ben vooral blij met de progressie die ik meegemaakt heb tijdens dit evenement. Heel gaaf dit resultaat! Mijn beste WK resultaat ooit. Ik ben al een keer eerder vierde geworden. Hier ben ik echt heel blij mee.”

Podium WK
1 Thompson GBR 61pnt
2 Bernaz FRA 72 pnt
3 Van Schaardenburg 88 pnt

(Nauticlink, uitslagen LaserWorlds2016.org)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht