Informatie voor de watersporter

Traditionele wedstrijden dankzij modern gps-volgsysteem van Stichting Zeilvaart Warmond live op internet

PERSBERICHT
Workum – Volgende week is het zover. Dan gooien zo’n dertig klassieke zeilende bedrijfsvaartuigen de trossen los voor de start van de Strontrace en het Beurtveer vanuit Workum. Kort daarvoor vertrekken ook de historische zeilende vissersschepen om vis te vangen op het IJsselmeer en Markermeer. Honderden mensen zullen dit spektakel bijwonen en met de vloot meelopen over de dijk bij Workum.
Wanneer de schepen uit het zicht zijn van de toeschouwers zijn zij echter nog steeds te volgen via het Track & Trace systeem van de Stichting Zeilvaart Warmond. Een gps-ontvanger met een aangesloten mobieltje in een sigarendoosje, gewikkeld in een plastic zak die vastgebonden ligt aan dek van de deelnemers, zal de vaak de enige verbinding zijn tussen de vloot en de thuisblijvers. Ieder jaar volgen duizenden mensen de race zo alsnog ‘op de voet’.
Met real-time informatie over koers, snelheid, een duidelijk zichtbaar kielzog tot aan een half uur ervoor en een kleine foto met informatie over het betreffende schip, is de vloot de gehele week te volgen vanaf uw computer. Voor de strontrace betekent dit van Workum naar Warmond en weer terug. Het Beurtveer zal van Workum naar Amsterdam varen en weer terug. Daarbij moeten de schepen nog een aantal verplichte en facultatieve Zuiderzee havens aandoen. Dat alles onder zeil, bomend en jagend!
De wedstrijden en hun verloop zijn vanaf een kwartier voor de start op maandag 22 oktober 12.45 te volgen via www.strontracetrackentrace.nl en ttbv.zeilvaartwarmond.nl
Meer algemene informatie www.strontraceworkum.nl en www.zeilvracht.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht