windverwachting

Trendsetter van varende en drijvende recreatiewoningen LifeStyle Yachting naar HISWA met nieuwe 'Cruising Studio'

PERSBERICHT

Terherne – De trend van al dan niet varende vakantiehuisjes op het water zet verder door. Consumenten blijken veel te zien in de relatieve goedkope wijze van recreëren op het water. Nieuw in deze ontwikkeling zijn de ‘Floating Studio’ en de ‘Cruising Studio’, de laatste met een honderd procent elektrische voortstuwing.
Deze door LifeStyle Yachting ontworpen woonboot op Studio-schaal heeft een eerste klas gepatenteerd aluminium catamaran onderwaterschip en is zowel ‘floating’ (drijvend) verkrijgbaar, als in een autonoom vaarbare ‘cruising’ versie, die zich zeer goed en gemakkelijk laat manoeuvreren.
Het eerste model, de ‘Cruising Studio’, die LifeStyle Yachting presenteert op de HISWA is geheel energieneutraal, vaart volledig elektrisch, en is voorzien van bijzonder veel eigen design bergruimte, een krachtige boeg en hekschroef, spudpaal, zonnepanelen, dakterras en zelfs een glijbaan voor de kleintjes.
floating_lifestyleBehalve voor particulier gebruik, zijn de ‘floating studio’s’ ook erg geschikt om te worden verhuurd door jachthavens, jachtverhuurders en charterbedrijven. Op een recent Hiswa symposium is het onderwerp ‘Houseboats’ ook genoemd als nieuw vorm verdienmodel voor jachthavens en nieuwe te ontwikkelen locaties.
Een verplaatsbare vakantie woning welke volledig voldoet aan de huidige eisen voor pleziervaartuigen en voldoet aan de wensen van de recreant is werkelijk een ‘LifeStyle innovatie op het water’.
LifeStyle Yachting is partner van CruisingHome.nl (create your own world), die in 2013 een uiterst fraaie stalen variant op de markt heeft gebracht, en in 2014 een professionele verhuur organisatie lanceert, waar dergelijke innovatieve HouseYacht-modellen te huur zijn. Dit concept is zeer interessant, ook – en misschien wel juist – voor de niet watersporter.
Cruising Studio model DFS1, ‘LifeStyle innovatie op het water’
lengte: 12.50 meter
breedte: 4,50 meter
hoogte: 4,20 meter incl. railing zon-dakterras
hoogte: 3,30 meter zonder railing zon-dakterras
diepgang: 0,40 cm
slaapplaatsen: 4 – 6
E-motor: 1 x 7.5 KW pod, max. 1500 RPM
Boeg en hekschroef: Site Power, proportioneel 80-96KGF
Batterypack: 48 KW C5/60 KW C20
Zonnepanelen: 1560 Wp
Max. speed 12 KM/H
E-range @ 9 KM/H = 8 uur, 72 KM
Design LifeStyle Yachting – Powered by Electric Ship Facilities – Heeg
Geheel onafhankelijk, zelf supporting, 100% energieneutraal per jaar.
Speciaal voor de charter komt er ook een 15 meter versie met 8 slaapplaatsen.
Floating, verkrijgbaar vanaf 79.000 euro. Cruising (varend), vanaf 119.000 euro.
Meer informatie en www.lifestyleyachting.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X