Informatie voor de watersporter

Trimaran Banque Populaire V met veertienkoppige bemanning op jacht naar het ultieme ‘zeilrecord rond de wereld’

Frankrijk – Al een maand lang stonden Banque Populaire V-schipper Loïck Peyron en zijn dertien bemanningsleden stand-by om opnieuw een aanval te doen op de Jules Verne Trophy, dat is het ultieme  record  ‘rond de wereld zeilen’.  Het huidige record rond de wereld zeilen zonder beperking op materiaal staat op naam van Groupama 3 van schipper Franck Cammas. Deze laatste zeilde in het voorjaar van 2010 in 48 dagen, 7 uur 44 minuten en 52 seconden de aarbol rond.

Na enkele dagen aandachtig de weersvoorspellingen in de gaten gehouden te hebben,  is de maxi-trimaran Banque Populaire V vanochtend om 9:31:42 uur over de virtuele startlijn tussen de vuurtoren van Créach op Ile d’Ouessant  en Lizard Point vertrokken.  De Nederlandse topnavigator Marcel van Triest ondersteunt het team vanaf de wal met meteorologische en tactische adviezen. Ze hopen te profiteren van het front dat zich nu uitstrekt tussen Ierland en Portugal.  De eerste 12 uur haalde de reuzetrimaran gemiddelde snelheden van 30 knopen.

Om een nieuw wereldrecord te halen moet de maxi-trimaran Banque Populaire V op z’n laatst op maandag 9 januari  2012 om 17  uur 15 minuten en 34 seconden (CET) weer over de lijn komen. (SailReport, Clubracer, Zeilen,  Banque Populaire – actuele positie)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht