‘Tulip’ is het nieuwe zeiljacht van Fentener van Vlissingen

De Fenteners van Vlissingen hebben een nieuw bootje, en wat voor één! Met 88 voet (26,61 meter) is het zeiljacht van aluminium het grootste dat K&M Yachtbuilders in Makkum tot nu toe heeft opgeleverd. Omdat de eigenaars Nederlands zijn, heeft het ontwerpbureau German Frers het schip ‘Tulip’ gedoopt.

Dankzij de lange kiel vaart de boot ook bij harde wind op zee zeer stabiel. Het mooiste is misschien wel dat de boot niet alleen heel geschikt is om mee te zeilen. Er is ook een motor van 215 pk aan boord, waardoor het schip makkelijk een goede snelheid haalt zonder de motor luid te hoeven laten brullen.

Het meedoen aan regatta’s is een wens van de eigenaar. De werf vertaalde dit door een licht schip te bouwen. Door het gebruik van lichtgewicht materialen in het interieur, een licht aluminium casco en carbon rigging is het totale gewicht van het schip slechts 51 ton.

Het schip is inmiddels onderweg naar haar vaste ligplaats op Mallorca. (Quote,  ‘Tulip’ – K&M Yachtbuilders)

2 Berichten

 • Rob

  10 jaar geleden / 2 februari 2013 om 16:56 uur

  Beste Nautic link nieuwsdesk,

  De Tulip heeft Mallorca niet gehaald. Ligt momenteel al meer dan twee weken in de pasantenhaven van Scheveningen. Herkenbaar aan de mast die overal bovenuit steekt.

  Gr. Rob Kuipers.

 • Louise Budge

  5 jaar geleden / 7 juli 2018 om 21:30 uur

  Liggen jullie nu in een baai bij Longhope pier? En bij een klein wit kerkje?
  Wij wonen in Upper Settir….wij kijken neer op het kerkje…dus vanaf jullie…kijk naar het Noorden…even een heuveltje op. Jullie zijn welkom. Was een tourguide in orkney maar nu zijn we te vaak op reis om dat nog te doen. Groetjes, Arthur en Louise Budge-van Rhijn

Berichtensectie gesloten.