Informatie voor de watersporter

Tweede vleugelzeil van Oracle in San Francisco aangekomen voor 34ste America’s Cup in september

foto: Oracle / Guilain GRENIER

San Francisco – Gisteren is het tweede vleugelzeil voor Oracle in de 34ste America’s Cup aangekomen in San Francisco. Het gevaarte, nog groter dan de vleugel van een jumbo jet,  is gebouwd door Core Builders Composites in Nieuw-Zeeland en per schip vervoerd.

Het eerste vleugelzeil was afgelopen najaar total loss geraakt in een crash tijdens een oefensessie. Oracle heeft destijds bewust gekozen voor een schaalgrootte van  AC72 zeilboot, die de grenzen van het mogelijke zoekt en omstreden is.  Het Oracle team hoopt met het nieuwe ‘wingsail’ begin februari weer het water op te kunnen.

De bepalingen van de 34ste America’s Cup, die aanstaande september zal plaatsvinden, en waarin Oracle het als winnaar van de vorige editie zal opnemen tegen de winnaar van de voorrronden, de  Louis Vuitton Cup, zijn streng.  Het aantal oefensessies is beperkt, en ook het aantal boten (2) en zeilen (3) dat gemaakt mag worden. Oracle zal het de rest van de campagne dus echt met twee zeilen moeten doen, en dit is ook de reden dat de gecrashde boot US 17 weer is opgelapt en de nieuwe vleugel zal moeten dragen. In april zal de reserveboot van Oracle te water worden gelaten met het derde vleugelzeil (Nauticlink, Sailworld, Oracle Racing – Winnaar van de 33ste America’s CupAmerica’s Cup – 2013 San FranciscoCupinfo.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht