123 stickers

Vanavond op Nederland 2 televisiefilm ‘Op Zee’ over solozeiler

Hilversum – Wie graag naar films kijkt met een nautisch aspect wordt vanavond om 23:00 uur bediend op Nederland 2 met de televisiefilm ‘Op Zee’. Hierin heeft Edo (42) een solo-zeiltocht van twee maanden gemaakt. De laatste 48 uur, van Denemarken naar Harlingen, is zijn dochter Maria (8) aan boord. Plotseling, midden op zee, valt het schip op mysterieuze wijze stil. Als Edo vecht om zijn dochter te redden blijkt dat hij een heel andere strijd aan het voeren is.

Op Zee is een verfilming van het gelijknamige boek, geschreven door Toine Heijmans. De film werd geschreven door Anne Hofhuis en geregisseerd door Marinus Groothof. Zoals de titel al verraadt speelt de film zich grotendeels op zee af, op een zeilboot op precies te zijn. Hoewel de film voor het grootste gedeelte is opgenomen op het IJsselmeer, heeft het overal een gevoel van wijdte, van leegte en stilte. Het is fascinerend hoe het gevoel van isolatie is vertaald naar het beeld.

Deze televisiefilm maakt deel uit van de serie ‘One Night Stand’, een filmproject dat nieuwe regisseurs en schrijvers de kans geeft een film van 50 minuten te realiseren met hulp van verschillende productiemaatschappijen. Het is het resultaat van samenwerking tussen het Mediafonds, het Nederlands Filmfonds, CoBo en de publieke omroep. (tvgids.nl, moviescene.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X