Informatie voor de watersporter

Vandaag overleg over ‘ANWB Boot Lelystad’

LELYSTAD – De Bataviahaven als decor voor een beurs voor zowel nieuwe als gebruikte boten, met een bezoekersaantal richting de dertigduizend. Als het aan de ANWB ligt komt er in augustus een ANWB Boot Lelystad. En dus niet een ANWB Boot Hoorn, zoals eerst de bedoeling was.

“Er bleek in Hoorn toch teveel onzekerheid wat betreft de financiën te bestaan”, aldus woordvoerder Ad Vonk van de ANWB. De Bataviahaven van Lelystad kwam in beeld omdat het een bestaand evenemententerrein is, wat veel kosten kan schelen. Of het hele verhaal doorgaat is nog niet zeker. “We zijn in gesprek en dat gaat goed. We zullen op korte termijn wel met uitsluitsel komen. Voor de standhouders en exposanten moet er snel duidelijkheid komen. Maar dit ligt onder meer aan de snelheid van de gemeente Lelystad.” Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat Bataviahaven en de ANWB er eerst onderling uit moeten komen. “Pas dan kunnen bij het evenement beoordelen en een vergunning afgeven.”

Dinsdagmiddag is er een bijeenkomst bij de Bataviahaven over de eventuele komst van de botenbeurs naar Lelystad. (deStentor)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht