Informatie voor de watersporter

Vanmiddag grootste vlootschouw op de Theems sinds 1662 met ruim duizend vaak historische boten live op het web te volgen

Londen – In Londen wordt vandaag de ‘Thames Diamond Jubilee Pageant’  gehouden, de vlootschouw ter ere van het 60-jarige regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Ruim duizend boten zullen de Theems af varen in aanwezigheid van Elizabeth, haar man Philip en andere leden van de koninklijke familie.

Het wordt de grootste vlootschouw in Londen sinds 1662. Hoewel er koud weer en wat regen zijn voorspeld, worden er toch een miljoen mensen langs de elf kilometer lange route verwacht.

Duinkerken
Aan de vlootschouw doen veel historische schepen mee, zoals het schip waarmee de eerste soloreis rond de wereld werd voltooid, bootjes die meededen aan de reddingsoperatie in Duinkerken in 1940 en een schip dat nog meevoer bij de Diamond Jubilee van koningin Victoria in 1897. Het oudste schip komt uit 1740.

De vlootschouw is vanaf 13.30 uur live te volgen via de site van The Telegraph en aan het eind van de middag om 18:15 uur via Nederland 2.  Op de pagina van de Londense Haven alle voorbereidingen en video’s daarvan. (NOS, Port of London, The Telegraph (live))

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht