Informatie voor de watersporter

'Varen doe je samen' praktijkdagen 2012 op 7 juli in Amsterdam en op 15 september in Dordrecht

PERSBERICHT
VDJS praktijkdag 2012 Amsterdam
In samenwerking met Nautiek Vaaropleidingen wordt op zaterdag 7 juli wederom VDJS praktijkdag in Amsterdam georganiseerd. Net als in 2011 wordt een ochtendsessie (van 9.00 tot 13.00 uur) en middagsessie (van 14.00 tot 18.00 uur) georganiseerd. Na een blokje theorie wordt met de motorboot ‘Katz’ van de vaarschool een interessante route gevaren op onder andere het IJ, het IJmeer en langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Als een schutting niet lang op zich laat wachten, worden ook de Oranjesluizen gepasseerd. Let op: aan boord is per sessie plaats voor circa 12 deelnemers. De kosten bedragen € 45 per persoon inclusief koffie, thee en een ervaren begeleider. U kunt zich aanmelden via info@varendoejesamen.nl onder vermelding van naam, adres, contactgegevens en of u de ochtend of middag bij wilt wonen. Na uw aanmelding ontvangt u praktische informatie zoals route, parkeren, kleding en het rekeningnummer voor de betaling.
VDJS praktijkdag in de regio Dordrecht – Rotterdam
Zaterdag 15 september organiseren Vaarschool Warekoers en Vaarschool Drechtsteden, in samenwerking met Rijkswaterstaat Zuid-Holland en Havenbedrijf Rotterdam, in de regio Dordrecht – Rotterdam een VDJS praktijkdag. Na een deel theorie en een bezoek aan de Verkeerspost Dordrecht wordt een interessante route gevaren over de Noord, de Maas en de Oude Maas. Het zogenaamde ‘rondje eiland’. Tijdens de tocht worden meerdere knelpunten, bruggen, havens en marifoonblokkanalen gepasseerd. Het programma is toegespitst op de combinatie beroeps- en recreatievaart. Onderwerpen die aan bod komen zijn Varen doe je samen (beperkingen beroepsvaart & gewenst vaargedrag recreatievaart), reisvoorbereiding en tochtplanning, rondom zicht, onderlinge communicatie (marifoongebruik, uitluisterplicht en verkeersbegeleiding), plaats op de vaarweg (het blauwe bord), vaarsnelheid, hinderlijke golfslag of zuiging.
De dag duurt van 9.00 (verzamelen op de Verkeerspost Dordrecht) tot circa 16.00 uur en de kosten bedragen € 45 per persoon inclusief koffie, thee, lunch en een ervaren begeleider. U kunt zich aanmelden via info@varendoejesamen.nl onder vermelding van naam, adres en contactgegevens. Na uw aanmelding ontvangt u praktische informatie zoals route, parkeren, kleding en het rekeningnummer voor de betaling.
Meer informatie www.varendoejesamen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht