123 stickers

Vendée Globe zeilspel met 270.000 deelnemers woensdagavond vier uur plat

Parijs – De virtuele ‘Vendée Globe’ met meer dan 270.000 inschrijvers is aan haar succes bezweken. De ‘windupdate van 20:00 GMT’  van woensdagavond zorgde er plotseling voor, dat spelers niet meer konden inloggen en vreemde parcoursen begonnen af te leggen. Pas na middennacht konden de computerzeilers weer verder varen.

De storing kostte de beheerders van het spel een storm van protest, maar de spelregels sluiten de minste aansprakelijkheid voor dit soort voorvallen uit. Er komt desondanks een heus protestcomité aan te pas om de problemen te analyseren en te bezien of, en wie er misschien toch gecompenseerd moet worden.  Het bedrijf achter het spel ‘Manyplayers’,   kon niets anders doen dan beloven ‘hard aan een oplossing te werken, zodat het niet nog eens zou kunnen gebeuren’.

Net zo min als  ‘echte zeilers’ kunnen protesteren tegen de nukken van zee en wind, kunnen virtuele zeilers protesteren tegen nukken van de software of hardware.  Hoewel het dus ‘all in de game’ is, lijkt voor sommigen de lol er op deze wijze toch een beetje vanaf te gaan. (Nauticlink,  Vendée GlobeVirtual Vendee Globe)

 

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X