Informatie voor de watersporter

Vertrek aanval zeilrecord rond de wereld door Gitana maxi-trimaran alweer afgeblazen

Lorient – De recordpoging van het zes man sterke ‘Gitana Team’ met de duo schippers Charles Caudrelier en Franck Cammas om vanaf woensdag met de maxi-trimaran Groupe Edmond de Rothschild het absolute zeilrecord rond de wereld te verbeteren, is alweer afgeblazen. Het traject van een tropische depressie op de Noord Atlantische oceaan zou sinds gisteravond de ideale route van de trimaran naar het zuiden doorkruisen. De zes zeilers staan al sinds begin deze maand ‘standby’ in Lorient.

Het record staat sinds 2017 op naam van Francis Joyon met 40 dagen en 23 uur. ‘Zevende bemanningslid op de wal’ die advies geeft wel of niet te starten en de boot op basis van de luchtdrukverdeling en ijsverwachtingen voor de zuidelijke oceanen ‘routeert’ is de Nederlander Marcel van Triest.

De site geeft de kans op een start aan met een stoplichtsysteem; op dit moment is het licht weer van oranje op ‘zwart’ gesprongen. Dit houdt in dat er geen vertrek te verwachten valt binnen de 96 uur. (Nauticlink, www.gitana-team.com, www.tropheejulesverne.org)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht