windverwachting

Vestas-boot in Volvo Ocean Race opnieuw door onheil getroffen: mast gebroken

Alicante – Afgelopen vrijdagmiddag heeft Volvo Ocean Race-deelnemer Vestas 11th Hour Racing z’n mast gebroken. Dat gebeurde tijdens de zevende Volvo Ocean Race-etappe. De bemanning bleef daarbij ongedeerd.

Het team liet weten dat de mast om 15:59 UTC brak. Race Control werd daarover om 16:15 UTC geïnformeerd. De bemanning moest noodgedwongen het gebroken mastdeel wegsnijden om schade aan de romp te voorkomen.

De boot bevond zich op het moment van de mastbreuk 100 nautische mijlen (nm) ten zuidoosten van de Falkland Eilanden. Sinds 19:00 UTC vaart het team op de motor naar de eilanden. Intussen is de boot daar aangekomen.

Op het moment dat de mast brak, zeilde Vestas 11th Hour Racing in 25 tot 30 knopen noordenwind met 3 meter golven. De overige boten uit de vloot zijn in de buurt en weten van de situatie, zodat ze kunnen helpen als dat nodig is.

Tegenslag houdt maar niet op…
Vestas was juist weer begonnen aan de Volvo Ocean Race, na een onderbreking van bijna twee maanden. Eind januari kwam de Deense boot in aanvaring met vissersboot, vlak voor de finish van de vierde etappe in Hongkong. Daarbij kwam een bemanningslid van de vissersboot om het leven. En in de vorige editie van de Volvo Ocean Race voer Vestas zich muurvast op een rif in de Indische Oceaan. (Volvo Ocean Race, NOS)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X