windverwachting

Victron Energy toont op METS slimme laadcontroller voor zonnepanelen met 30 procent hogere energieopbrengst

PERSBERICHT
Almere – Victron Energy voegt de BlueSolar laadcontroller MPPT 70/15 toe aan de lijn van onafhankelijke elektrische energievoorzieningen voor de watersport. De regelaar voor zonnepanelen kan beduidend meer, maar is niet duurder dan de voorgangers. De waterdichte en compacte laadcontroller zoekt in ‘no time’ het optimale laadpunt. Dit zorgt voor een toename van de energieopbrengst tot wel 30%.
Ultrasnelle MPPT-controller
De BlueSolar laadcontroller MPPT 70/15 is uitgerust met Ultra fast Maximum Power Point Tracking (MPPT). Vooral bij bewolking en wisselende lichtintensiteit geeft de lader 30% meer energieopbrengst in vergelijking met andere laadcontrollers.
BatteryLife voor intelligent accubeheer
Voor de levensduur en conditie van een accu is het cruciaal dat deze regelmatig volledig wordt geladen. Het BatteryLife algoritme van de lader voorkomt schadelijke schommelingen tussen ‘gedeeltelijk geladen’ en ‘volledig ontladen’ doordat het de laadstatus van de accu permanent bewaakt. Het unieke Victron systeem zorgt er zo voor dat accu’s langer meegaan. De MPPT 70/15 is ook in te stellen met een vaste ontkoppelingsspanning.
Waterdicht, compacte behuizing, lage investering
De herkenbare blauwe Victron Energy behuizing is licht (500 gr.), waterdicht en wordt niet warm. De in hars gegoten elektronica zorgt voor optimale bescherming tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De belastingsuitgang is beveiligd tegen kortsluiting en kan capacitieve belastingen, zoals een omzetter voeden. De MPPT 70/15 herkent automatisch de accuspanning van 12V of 24V. Prijs: € 95,- excl. Btw.
De Victron De BlueSolar laadcontroller MPPT 70/15 en de overige Victron Energy producten als Lithium-ion accusysteem, Blue Power acculaders en Orion DC/DC omvormers zijn tijdens de METS in Amsterdam (van 13 t/m 15 november) op de Victron Energy stand (METS standnummer: 01639) te bekijken.
Meer informatie www.victronenergy.com

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X