Informatie voor de watersporter
Vier Nederlanders in top tien op WK Windfoilen

Vier Nederlanders in top tien op WK Windfoilen

Na vier courseraces in de Gold Fleet staan Lilian de Geus, Sara Wennekes, Huig-Jan Tak en Luuc van Opzeeland in de top tien op het WK Windfoilen. Wennekes maakt geen deel uit van Team Allianz, de Nationale Selectie van het Watersportverbond. De top tien na vrijdag vaart de medalraces op zaterdag.

De aflandige wind met veel vlagen en drukverschil op het water maakte het de windsurfers niet eenvoudig. Van Opzeeland is niet ontevreden maar het gaat nog niet helemaal zoals hij zou willen. De Geus maakte veel foutjes vandaag, net als haar concurrentie, en is blij met haar derde plek in het klassement.

Luuc van Opzeeland: “Opgeven is geen optie”

Luuc van Opzeeland is niet ontevreden over zijn eigen optreden maar het gaat ook nog niet helemaal zoals hij zou willen: “Vandaag begon goed, ik lag één in de eerste race. Helaas zakte ik door het vele zeewier en een onhandige layline van de eerste naar de 25ste plaats. In de races erna werd ik vijfde en eerste. En in de laatste koos ik de verkeerde kant van de baan en eindigde ik als 36ste.”

“Ik heb veel pijn in mijn voet, na een incidentje gister, dus het is vrij pittig om het allemaal goed te laten werken. Maar opgeven is geen optie. Ik voel wel dat ik hierdoor niet helemaal kan performen zoals ik zou willen. Het is frustrerend, maar toch hoop ik vrij constant te blijven varen en richting de eerste plaats te kunnen klimmen. De top 10 gaat naar de medalrace, dus met een zevende plek zit ik goed.”

Van flipperkast naar schaakspel

Windfoiler Huig-Jan Tak had moeite met de hele korte wedstrijdbaan vlak voor de kust. Een flipperkast noemde hij het veld waar de eerste twee course races werden gevaren. Sebastian Koerdel uit Duitsland had dit spelletje wel onder de knie en won de beide wedstrijden.

“Gelukkig verhuisden we voor de laatste twee races naar de buitenbaan waar we even serieus hebben gevaren. Met races van 20 minuten hadden we genoeg tijd om te schaken en een mooi plan uit te denken. De laatste twee wedstrijden was ik derde en tweede, dat was beter,” aldus Huig-Jan Tak.

Uitslagen Nederlanders: 
Gold Fleet
6. Huig-Jan Tak
7. Luuc van Opzeeland
18. Amado Vrieswijk
19. Max Castelein
37. Sil Hoekstra

Silver Fleet
77. Joost Vink
78. Luc Schmitz

Bronze Fleet
116. Kas de Wolf

De Geus: “Wel veel foutjes gemaakt vandaag”

Lilian de Geus had een lastig dag op het water en is blij dat ze in de top drie staat: “De omstandigheden waren tricky, met veel windshifts, drukverschillen en meer wind dan gisteren. Ik ben op zich blij met aantal punten maar ik heb ook wel veel foutjes gemaakt vandaag. Gelukkig deed de concurrentie dat ook en ik sta ik nog derde in het klassement.”

Uitslagen Nederlanders:
Gold Fleet
3. Lilian de Geus
5. Sara Wennekes

Silver Fleet
72. Fianne van den Brule
95. Ghislaine van Empel

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: Eric Bellande

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht