Vlootdag Monnickendam met gratis vaartochtjes op paaszondag 8 april 2012

PERSBERICHT
Monnickendam – De historische Zeilvloot van Monnickendam is op zondag 8 april 2012 gratis voor het publiek toegankelijk. Dit jaar wordt op paaszondag in de haven van Monnickendam de traditionele Vlootdag gehouden. De bemanningen van deze originele tjalken, aken en klippers heten u van harte welkom voor een kijkje aan boord.
Echte zeemansknopen leren of een wedstrijd zeil hijsen? Op de schepen zijn er diverse activiteiten voor jong en oud waarmee dit jaar o.a. een geheel verzorgd zeilweekend voor twee personen is te winnen.
Traditiegetrouw hijsen we de zeilen voor een korte, gratis vaartocht. Zo maakt u direct mee hoe het is om met een authentiek zeilschip het ruime sop te kiezen. De schippers kunnen u vervolgens alles vertellen over het reilen en zeilen aan boord en het huren van de schepen voor uw familiefeest of personeelsuitje.
De Nautische Markt wordt dit jaar groter dan ooit! In samenwerking met de Stichting Promotie Waterland participeert een groot aantal van de meer dan veertig Waterlandse watersportondernemers in dit evenement. Dit resulteert in een grootse Nautische Markt waarbij, naast de gebruikelijke oude ambachten, een goed overzicht wordt gegeven van de mogelijkheden die Monnickendam en omgeving op watergebied te bieden heeft.
Het geheel wordt muzikaal omlijst met o.a. het Meezingkoor Waterland, Nieuwendammer shanty-koor en het Zuiderzee Combo. Wij begroeten elk jaar duizenden mensen uit binnen- en buitenland. Komt u ook? De zeilschepen liggen aan ’t Prooyen in Monnickendam.
Meer informatie www.zeilvlootmonnickendam.nl