Informatie voor de watersporter

Volvo Ocean Race veteraan Bouwe Bekking na vierde plaats in Kaapstad: 'Veel geleerd….'

PERSBERICHT

Aankomst in Kaapstad van de Brunel en schipper Bouwe Bekking: ‘Veel geleerd…'(foto: Pedro Martinez / Volvo Ocean Race)
Kaapstad (Zuid-Afrika) – Team Brunel finishte zaterdagochtend vroeg in het Zuid Afrikaanse Kaapstad als vierde in leg 2 van de Volvo Ocean Race. Het team van Volvo Ocean Race veteraan Bouwe Bekking eindigde na ruim 19 dagen op zee achter Mapfre, Dongfeng en Vestas.
Goede leercurve te pakken
Schipper Bekking was bij aankomst in Kaapstad realistisch. Bekking: “Over het algemeen zijn we wel tevreden met deze etappe. Natuurlijk zijn de laatste drie dagen jammer. Op het moment van de frontpassage zaten we maar tien zeemijl achter de koplopers. Op het moment dat je dan net die frontpassage mist dan wordt de tien zeemijl al snel honderd zeemijl. En dat maak je dan niet meer goed. Dat is dan wel even frustrerend, maar dat is hoe het zeilen gaat. Al met al denk ik dat we tevreden kunnen zijn met deze etappe. Het is in elk geval veel beter dan de eerste etappe. We konden pas laat met de voorbereidingen starten en hebben een goede leercurve te pakken. ” Team Brunel kondigde pas eind juni aan mee te doen in deze editie van de Volvo Ocean Race.
7.000 zeemijlen
Team Brunel bestaat uit een mix van ervaring en talent. Zo telt Team Brunel drie debutanten; Carlo Huisman (NED), Kyle Langford (AUS) en Peter Burling (NZ) – wereld zeiler van het jaar. Bekking: “De nieuwkomers hebben nu 7.000 zeemijlen achter elkaar gevaren onder druk. Dat is gewoon heel belangrijk voor deze jongens om optimaal in de routine te komen. Ik weet zeker dat ze waanzinnig veel geleerd hebben in deze etappe.”
Maar niet alleen de nieuwkomers hebben veel geleerd. Bekking: “We willen blijven leren en onszelf verbeteren als team. Deze 7.000 zeemijlen waren heel belangrijk voor ons allemaal. We gaan nu de volgende Southern Ocean etappe in. Die telt voor dubbele punten. Daar kan je als team het verschil maken. Maar het is niet alleen de volgende etappe die belangrijk is. Als team zal je continu moeten blijven leren. Het team dat, dat het beste doet zal uiteindelijk bovenaan eindigen bij de finish in Den Haag.”
Melbourne volgende stop
Op 10 december wordt de race vervolgd met leg 3 naar Melbourne. De eerste Zuidelijke oceaan etappe van deze Volvo Ocean Race. Bekking: “Voordat we in Kaapstad aankwamen waren de nieuwe jongens al een beetje aan het klagen dat het koud was. Ik heb ze alvast gewaarschuwd dat dit nog helemaal niets is. Het wordt pas echt koud als op weg naar Melbourne de windmeter gaat bevriezen.”
Maar voor het zover is staat in Kaapstad op 8 december eerst nog de derde In-Port Race op het programma. Team Brunel won de laatste In-Port race in Lissabon.
Meer informatie www.volvooceanrace.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht