123 stickers

Volvo Ocean Race zeilster Carolijn Brouwer: “Bij afscheid denk ik aan de aankomst”

(foto's SCA)
(foto’s SCA)
Alicante – Haar zoon Kyle moest nog twee worden toen topzeilster Carolijn Brouwer (41) besloot om met Team SCA aan de Volvo Ocean Race 2014-15 deel te nemen. Inmiddels is het mannetje 3,5 en begint mamma aan de negen maanden durende oceaanrace. Dat vergt een waterdichte organisatie en veel vertrouwen in de achterban. Alleen dan kan mamma de wereldzeeën bedwingen.

“Ik denk dat ik voor het eerst kan zeggen dat ik iets heel erg goed heb geregeld”, aldus Brouwer. “Dat heb ik een beetje aan familie De Ridder te danken, aan Dirk en zijn vrouw Helena. Mijn partner Darren [Bundock] en Dirk zaten met Team Oracle voor de America’s Cup in San Francisco. Ik zat nog in de selectie voor Team SCA en ging met Helena koffie drinken. Zij vroeg me hoe ik het met Kyle zou gaan doen. Daarover had ik toen nog niet nagedacht. Zij zei tegen mij: ‘Als je het haalt, zorg dan dat je het goed regelt’. Zij stelde vervolgens haar vroegere nanny Anita Hoekstra uit Joure voor. Die kans heb ik gegrepen en ze is voor mij echt goud waard. Ze heeft zeven jaar bij een kinderdagverblijf gewerkt en heeft veel gereisd met de familie De Ridder. Ze weet dus wat het is om met kinderen in verschillende landen in hotels te leven.” (De Telegraaf Vaarkrant, ‘This is me’- Carolijn Brouwer/SCA)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X