windverwachting

Volvo Ocean Race-zeilster Carolijn Brouwer: “De race begint nu pas”

YouTube video

Itajaí (Brazilië) – Een paar dagen voordat de etappe van Itajaí naar Newport van start gaat, keren de zeilers terug in het race-dorp. Ook Carolijn Brouwer, die in de buurt een welverdiende vakantie heeft gevierd na een zware etappe en een tweede plaats, achter Team Brunel. Het magazine ‘Zeilen’ sprak haar op de steiger.

“We staan maar met één puntje voor, dus wat mij betreft begint de race nu pas. Het sterkste, meest gezonde team gaat nu naar boven komen. Er zijn aardig wat boten met schade en onze shore-crew heeft het makkelijk gehad. Onze boot is nu beter dan hij ooit geweest is en we hebben ook goed kunnen uitrusten. Nu wordt duidelijk welke teams de slijtageslag van de Volvo Ocean Race kunnen overleven.”

“We hebben nog geen etappe gewonnen, maar door het constante varen staan we wel boven aan. Onze belangrijkste concurrent blijft MAPFRE. De andere teams komen wel dichterbij. De leercurve van alle teams is heel stijl. Je moet onze tegenstanders dus ook niet onderschatten. Vestas heeft helaas twee etappes moeten missen, maar de etappes die ze wel hebben gevaren hebben ze erg sterk gevaren. We schrijven niemand van ons lijstje af.” (Zeilen)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

Email Marketing by E-goi
X